הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

המסע לרבע טון דדליפט

אימון התאוששות. לבצע את אותם התרגילים בנפח&עצימות נמוכים. מזרים דם לשרירים וחד משמעית עדיף על לא להתאמן:s13:

• פותח/ת השרשור
טוב אז החלטתי לעשות אימון היום למרות הכל , ולתת את כולי כדי לא להכשל
אימון הכי טוב שהיה לי כל החיים , אשכרה נהנתי , נכנסתי לרייג' מטורף , שתיתי 3 קפה שחור לפני , הייתי כולי בראבק
גם המדריך החכם עזר להכנס לרייג' ואין ספק שהוא תרם לאימון היום , מי צריך Preworkout כשיש מדריכים שנותנים עצבים 😃

יש לי סיכוי לפציעה , אני לא יודע לשפוט , בהמשך אני אסביר מה קרה באימון

אז ככה :

אימון מספר 8 , B :

Squat - 2x5 90kg זה הPR שלי מהSS הקודם , לא האמנתי שיעלה הסט הראשון , ובטח שלא האמנתי שגם השני יצליח , מבסוט מעצמי , אך אני נשאר עם המשקל הזה גם לאימון הבא (צריך יעוץ בקשר לזה) , פרטים בהמשך התגובה , וגם הסבר למה עשיתי 2 סטים במקום 3 , היה ממש ממש קשה אבל כל עוד הצלחתי אני מרוצה , טכניקה לא משהו ואני מודע לזה

Military press - 3x5 37.5kg ממש נהניתי מהפרס היום , הייתי ברייג' מטורף וזה היה לי די קל , אימון הבא מגיע ל40 שזה הPR הנוכחי לחמישיה

Chin ups - 3x5 Bw+3.75kg הייתי גמור מהסקוואט ומפרס , אבל בכל זאת הצלחתי לעלות את כל השלוש , לא היה קשה במיוחד פשוט הייתי מותש

Hardness 8 אין ספק שזה אימון אחד החזקים שלי כל החיים

-------------------------------------

עכשיו לסקוואט , סט ראשון הלך סבבה , נכנסתי לרייג' מטורף והצלחתי , לדעתי הטכניקה לא הייתה משהו , וירדתי ממש ממש עמוק , אבל עלה סבבה
בסט השני הייתה קצת בעיה , כל המכון הסתכל עליי (כולה 90 קילו לא מבין מה הקטע) , התחלתי להתנשף כמו חולה , ולפני שנכנסתי צעקתי כמו מפגר , דפקתי 5 חזרות , מהחזרה השנייה התחלתי קצת לרעוד וממש להתאמץ , לא האמנתי שאצליח את השלישית , והופ הצלחתי אותה , וגם את הרביעית והחמישית
הייתי ממש מבסוט , דפקתי צעקה וממש זרקתי את המוט על התופסנים של הראק (הווים שעליהם מניחים את המוט), מסתבר שעשיתי את זה חזק מדי , והם גם די חלודים , עיקמתי אחד מהם והוא נפל לרצפה , המוט פשוט נפל עליי , קצת מתחת לעמוד השדרה , כאב לי רצח , ברמה שהתקשתי לנשום כמה שניות , כל המכון בא לעזור לי , הרימו אותי ואת המוט ואמרו לי לא נורא ותזהר ... אני מודע לכך שבגלל שממש זרקתי אותו בעצבים על הראק זה קרה , אבל אין ספק גם שהתופסנים של הראק חלודים וגם זה תרם לא מעט לקריסה
לאחר התייעצות עם חבר החלטתי לא לגשת לסט השלישי , בגלל הכאבים בגב , אני בטוח שהייתי מצליח לעלות עוד 5 חזרות בסט האחרון , אבל ויתרתי
כרגע הכאבים בגב קצת עברו , זה ממש כמה ס"מ ליד העמוד שדרה , יש לי מזל גדול
יש לי שטף דם באזור , שמתי קרח כמה דקות ולאט לאט זה יעבור , הנה תמונה שאולי תעזור לכם להבין את המכה שנגרמה
אם תשימו לב החץ הימני יותר מצביע על השטף דם (בצבע חום משום מה) , החץ השמאלי מצביע על אדום שנגרם מהמכה ... בתמונה רואים את זה פחות , אבל במציאות זה ממש אדום והשטף דם ממש בולט

זה רציני ? אני די מפחד מזה שזה איזו פציעה חמורה

אני צריך עזרה לגבי אימון הבא , מה דעתכם ? להשאיר את אותו משקל בסקוואט (כי בתכלס לא עשיתי 3 סטים , וגם הטכניקה לא הייתה טובה כל כך)
להעלות ל95 כרגיל ?

חשבתי על להעלות ל92.5 , אבל אני בטוח שאני לא כזה מבין במצבים כאלו
אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים פה
זה ממש ממש חשוב לי , אני מאוד רוצה להגיע ל100 סקוואט לחמישייה בלי כשל , אשמח אם תעזרו לי בהקדם האפשרי !

בלי קשר לפציעה, אני לא מבין איך אף אחד לא העיר לך עדיין על הטכניקה של הסקוואט.
אתה מסתכל מעט נמוך מידי, תסתכל במטר וחצי קדימה,
שמור על חזה בחוץ וזקוף לכל אורך התרגיל,
שמור על כיווץ,
ואל תמהר בחזרות!
קח הרבה אוויר בתחילת התנועה, שמור אותו חזק בבטן ושחרר רק בעלייה, אל תמהר לצנוח למטה כי אתה פשוט מאד כיווץ ויש באטווינק.

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לפציעה, אני לא מבין איך אף אחד לא העיר לך עדיין על הטכניקה של הסקוואט.
אתה מסתכל מעט נמוך מידי, תסתכל במטר וחצי קדימה,
שמור על חזה בחוץ וזקוף לכל אורך התרגיל,
שמור על כיווץ,
ואל תמהר בחזרות!
קח הרבה אוויר בתחילת התנועה, שמור אותו חזק בבטן ושחרר רק בעלייה, אל תמהר לצנוח למטה כי אתה פשוט מאד כיווץ ויש באטווינק.

לגבי המבט הנמוך אתה צודק , אני אשפר את זה
החזה שלי תמיד הכי מתוח והכי בחוץ שאני יכול , אולי בסרטונים אתה לא שם לב כי הפלטות גדולות ומסתירות
כיווץ בגב תמיד אני מנסה לשמור ...
לגבי המהירות בחזרה , אני יודע שאני את הירידה עושה מהר , אבל הבנתי לאחרונה שזה כנראה מהמשקל הגדול יחסית בשבילי , והמשקל פשוט מפיל אותי למטה מהר מדי , קשה לי מאוד להתנגד לכוח המשיכה ... אבל אני אנסה לרדת יותר מבוקר ולאט , סקוואט הבא אני אצלם סרטון שבו אני אנסה לתקן את כל מה שאמרתה
אפשר לדעת מה זה באטווינק ?

ואם תוכל להגיב על מה שרשמתי תגובה מעליך (לגבי הפציעה , אם זה רציני או לא , ולגבי המשקל באימון הבא בסקוואט) אני מאוד אשמח

תשמע אתה צריך רופא בשביל הפציעה, מקווה שזה ברור לך.
מעבר לזה גם כשיש תנאים טובים זה לא חכם לזרוק תמוט על הראק, כי בסהכ כשאתה זורק משקל כבד התופסנים צריכים להתמודד בעצם עם משקל כבד פי כמה.
במכון החדש שלי למדתי בדרך הקשה שבקטע הזה צריך לאפק את הרייג', כש180 קילו קפצו משלב אחד לאחד שמתחתיו בצד אחד.

• פותח/ת השרשור
תשמע אתה צריך רופא בשביל הפציעה, מקווה שזה ברור לך.
מעבר לזה גם כשיש תנאים טובים זה לא חכם לזרוק תמוט על הראק, כי בסהכ כשאתה זורק משקל כבד התופסנים צריכים להתמודד בעצם עם משקל כבד פי כמה.
במכון החדש שלי למדתי בדרך הקשה שבקטע הזה צריך לאפק את הרייג', כש180 קילו קפצו משלב אחד לאחד שמתחתיו בצד אחד.
למדתי על הבשר שלי את העניין של לא להגזים עם הרייג' אחי , אני בטוח שזה לא יקרה יותר
לגבי הפציעה עצמה , חשבתי על לתת לזה יום ולראות איך אני מרגיש עם זה מחר , אם זה היה פוגע לי בעמוד השדרה הייתי על המקום הולך לרופא
אבל מכיוון שזה רק שטף דם אני חושב שזה משהו חיצוני , כמו פצע , ויעבור , ולא משהו פנימי
אתה בטוח שזה עד כדי כך חמור ? אני כבר לא מרגיש בכלל כאבים (רק אם אני נוגע באזור ממש חזק) , שמתי קרח והאימון היה לפני 3 שעות בערך , אני חושב שדי עבר לי , לדעתך זה רציני עד כדי כך ?

ומה דעתך לגבי ההתקדמות בסקוואט באימון הבא ? 90/92.5/95 ?

קיבלת מכה בגב, תלך לבדוק בלי שום קשר לכלום. לא הייתי מתאמן בינתיים

לגבי האימון יש לך מדריך מפורט בקילוגרם שיכול לעזור לך הרבה יותר ממני

• פותח/ת השרשור
קיבלת מכה בגב, תלך לבדוק בלי שום קשר לכלום. לא הייתי מתאמן בינתיים

לגבי האימון יש לך מדריך מפורט בקילוגרם שיכול לעזור לך הרבה יותר ממני
תסכים איתי שרופא משפחה ישלח אותי לרופא אחר וזה קצת סיבוך , לפי ההרגשה האישית שלי אני בטוח ב99 אחוז שלא קרה כלום , אבל אלך בכל מקרה יום חמישי בעזרת השם לרופא לוודא

מה הכוונה שלך לא הייתי מתאמן בנתיים ? עובדה שאחרי הסקוואט עשיתי פרס וצ'ין אפס והרגיש לי בסדר גמוןר מבחינת הגב

אני יודע שיש מדריך , וקראתי הרבה על SS , אבל אני במצב שאני ממש לא יודע מה לעשות , הרי כשל לא היה לי , רק במקרה של כשל משאירים אותו משקל , הצלחתי את כל החזרות , אבל לסט השלישי לא ניגשתי , לכן גם להוסיף 5 קילו לדעתי לא יהיה כזה חכם
חשבתי על ללכת באמצע , 92.5 , אני ממש לא יודע אם זה בסדר או לא ובגלל זה שואל את זה פה

אם היית קורא את המדריך היית יודע.
אני לא יודע בכמה אתה מתקדם לאימון וזה לא רלוונטי, תעריך בעצמך לפי השלב שאתה נמצא בו וזהו.

צריך וידאו לראות
בגדול פאם רולר ועיסוי למקום
עבודה עם משקלים קלים
וולטרן וטראומיל (משחות אלא אם כן אתה אלרגי תבדוק)

קרח על המקום אחרי אימונים

אחרי שזה עובר להתקדם לאט לאט בטכניקה נכונה
ממולץ לחזק שרירי בטן (כפיפות צדיות, גלגל, פלאנקים למינהם) ולעבוד עם חגורה בסטים כבדים

• פותח/ת השרשור
צריך וידאו לראות
בגדול פאם רולר ועיסוי למקום
עבודה עם משקלים קלים
וולטרן וטראומיל (משחות אלא אם כן אתה אלרגי תבדוק)

קרח על המקום אחרי אימונים

אחרי שזה עובר להתקדם לאט לאט בטכניקה נכונה
ממולץ לחזק שרירי בטן (כפיפות צדיות, גלגל, פלאנקים למינהם) ולעבוד עם חגורה בסטים כבדים
פאום רולר אין באפשרותי לקנות כרגע
כמובן שמיד אחרי האימון שמתי קרח על המקום במשך כ10 דקות , אני אסנג'ר את אחותי או את החברה כדי לעסות את המקום
לפי ההרגשה האישית שלי כמו שאמרתי , זה לא משהו רציני אל סתם שטף דם (כמו הסימן אחרי שמקבלים אגרוף ביד)
ולכן נראה לי שזה יעבור מחר-מחרתיים
מה הכוונה שלך עבודה עם משקלים קלים ? נניח שאני ארגיש טוב עד יום חמישי (אימון הבא) , עדיין לא להרים כבד ?
החלטתי (בעזרת העצה של @the Raccoon ) להשאר על אותו משקל באימון הבא

אני ממש רוצה להמשיך לעבוד כבד , לא נראה לי שזה משהו פנימי והכל ... מה אתה אומר ?

• פותח/ת השרשור
עדכון משקל בוקר - 59.9 ק"ג

עלייה של 900 גרם מהשקילה האחרונה שהייתה ב27.5 , זאת אומרת 900 גרם ב9 ימים , מודע לכך שזה די הרבה מהמתוכנן , אבל אני בטוח שיש לנוזלים חלק גדול כי אתמול היה שבועות ועשיתי צ'יט בלי לספור , אני בטוח שהגעתי ל3K קלוריות בערך (כשהתכנון ליום רגיל הוא 2300 קלוריות)

------------------------

החלטתי בסוף כן לעשות אימון היום , הסקוואט ישאר 90 ק"ג .
המכה שיש לי בגב זה מכה יבשה , לא משהו פנימי ולא משהו שגורם לי לכאבי גב , אני מרגיש טוב מאוד , פשוט יש סימן קטן על הגב , לא משהו שימנע ממני אימון

קודם כל מבחינת הפציעה, יש סיכון לשבר בחולייה או משהו בסגנון, אבל הסיכוי דיי נמוך, במיוחד אם אתה מרגיש טוב. בכל מקרה הייתי הולך לרופא, הדבר הראשון שהוא יעשה זה ישלח אותך לרנטגן על מנת לשלול בדיוק את זה (ואולי גם מיפוי עצמות). ברגע שזה נשלל הכל צריך להיות בסדר. תזהר פעם הבאה.

מבחינה ביטוחית, אם היית מפסיק את האימון והולך למיון ותובע את המכון וכו' היית יכול לקבל סכום יפה
פינים של כלוב שלא מחזיקים 90 קילו כי הם חלודים זו תקלה חמורה. לא יודע אם זה יכול להחשב רשלנות או לא אבל בכל מקרה אתה יכול לקבל סכום יפה עד כמה שהניסיון שלי אומר לי.

מבחינת משקל - תשאף לפחות לקילו בשבוע אם אתה רוצה שההתקדמות תמשיך מהר בלי בעיות.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
קודם כל מבחינת הפציעה, יש סיכון לשבר בחולייה או משהו בסגנון, אבל הסיכוי דיי נמוך, במיוחד אם אתה מרגיש טוב. בכל מקרה הייתי הולך לרופא, הדבר הראשון שהוא יעשה זה ישלח אותך לרנטגן על מנת לשלול בדיוק את זה (ואולי גם מיפוי עצמות). ברגע שזה נשלל הכל צריך להיות בסדר. תזהר פעם הבאה.

מבחינה ביטוחית, אם היית מפסיק את האימון והולך למיון ותובע את המכון וכו' היית יכול לקבל סכום יפה
פינים של כלוב שלא מחזיקים 90 קילו כי הם חלודים זו תקלה חמורה. לא יודע אם זה יכול להחשב רשלנות או לא אבל בכל מקרה אתה יכול לקבל סכום יפה עד כמה שהניסיון שלי אומר לי.

מבחינת משקל - תשאף לפחות לקילו בשבוע אם אתה רוצה שההתקדמות תמשיך מהר בלי בעיות.

בהצלחה

לגבי הגב אני בטוח ב99 אחוז שאין משהו , בטח שלא שבר בחוליות , אבל אני אלך לרופא בכל מקרה בימים הקרובים כדי לוודא זאת
לגבי הכלוב במכון , הוא מחזיק 90 קילו יפה מאוד , אני מודה שאני גם קצת אשם בזה , כי פשוט זרקתי את המוט על הפינים בצורה ממש חזקה ומהירה
למדתי לקח לא לעשות את זה יותר
זה המכון היחיד בעיר שלי שהוא נורמלי מבחינת ציוד , ככה שלא יעזור לי תביעות והכל (במיוחד שלא קרה לי כלום ברוך השם)

אני כרגע על פלוס קלורי של 300 (מעלה ל500 כשאגיע לכשל ראשון) , אני מסתדר יפה מאוד בנתיים , כדי להגיע לקילו בשבוע לפי מה שידוע לי צריך כ1000 קלוריות מעל הנטרלי ... אני לא רוצה להוסיף אוכל וקלוריות , אני ממש מפחד להשמין יותר מדי , אבל כשיגיע היום בו אתקע הרבה פעמים אין ספק שאני אהיה חייב להעלות את הקלוריות .... לבנתיים לא רואה צורך
תודה רבה על העזרה אחי 😃

• פותח/ת השרשור
אתה שוקל 60
את החשבונות האלה תעשה ב90

אתה מפריע לעצמך להתקדם בצורה אידיאלית
אני מתכוון להשמין מבחינת אחוזי שומן לא משקל גוף
אבל חוץ מזה , אני מתכנן בעזרת השם להתחרות באוגוסט בקטגוריה עד 67.5 ק"ג , אבל נשאיר את זה בצד , אני באמת אעלה את הפלוס הקלורי בימים הקרובים ...

אימון מספר 9 , A :

Squat - 3x5 90kg כמו שאמרתי השארתי את המשקל מאימון הקודם , היה לי הרבה יותר קל מאימון קודם , אבל בכל זאת התקשתי בסט האחרון , על כל פנים , אני מעלה אימון הבא ל95 , נקווה לטוב בעזרת השם

Bench press - 3x5 57.5kg היה די קל , לא יודע למה אימון שעבר היה קשה (אולי בגלל שהתרגלתי לבנצ' קל עם עצירה) , אימון הבא פלטה 😃

Deadlift - 1x5 107.5kg PR היה די קשה , הדדליפט נעשה עם גב עגול קצת , מודע לזה , אבל PR בכל מקרה !!!

Hardness - 8 אמנם הסקוואט היה יותר קל מאימון קודם , אבל הדדליפט ממש הקשה עליי

סרטונים , סקואט סט אחרון + דדליפט 4 חזרות מתוך 5 (החמישי לא צולם כי הצלם החליט להפסיק באמצע):

אשמח לקבל ביקורות על הטכניקה !!!

• פותח/ת השרשור
אני אוהב הסקוואט והדדליפט שלך, נקי
תודה רבה אחי ! שמח לשמוע !
אבל בכל זאת לדעתי יש ליקוי בטכניקה (בעיקר בדדליפט) , זה עד כדי כך נורא?
כי האמת שהרגשתי כאבים קטנים בגב התחתון לאחר שביצעתי את הדדליפט , והכאבים נמשכים עד עכשיו (אבל לא משהו רציני)

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית