Resource icon

המסע לרבע טון דדליפט

חגורה לא מגנה על הגב. אם אתה יודע להשתמש בה נכון היא תוסיף לך כמה kilo's למוט במקרה הטוב
תקן אותי אם אני טועה , לפי מה שהבנתי יש שלב שהמייצבים לא עומדים בעומס ובמקרה כזה צריך לחגור , כשהמייצבים לא עומדים בעומס זה מתבטא בקושי להחזיק גב בדדליפט ... לדעתי זה בול המקרה שלי (בנוסף לכך כמו שאמרתי זה מלווה בכאבים קטנים בגב התחתון,שזה עוד משהו שמדליק נורה)

תקן אותי אם אני טועה , לפי מה שהבנתי יש שלב שהמייצבים לא עומדים בעומס ובמקרה כזה צריך לחגור , כשהמייצבים לא עומדים בעומס זה מתבטא בקושי להחזיק גב בדדליפט ... לדעתי זה בול המקרה שלי (בנוסף לכך כמו שאמרתי זה מלווה בכאבים קטנים בגב התחתון,שזה עוד משהו שמדליק נורה)
ממש לא בהכרח, לי היה קשה להחזיק גב גם כשהייתי ב 80 קילו דדליפט כשהתחלתי SS, זה אומר שהייתי צריך לחגור? לא, עבדתי על המייצבים שלי. סה''כ עבודה בשלב הזה עם חגורה נראית לי לא נכונה

ממש לא בהכרח, לי היה קשה להחזיק גב גם כשהייתי ב 80 קילו דדליפט כשהתחלתי SS, זה אומר שהייתי צריך לחגור? לא, עבדתי על המייצבים שלי. סה''כ עבודה בשלב הזה עם חגורה נראית לי לא נכונה
אז מה לדעתך אני צריך לעשות כדי לסדר את העניין וכדי למנוע את הכאבי גב הקטנים האלה לאחר הדדליפט?
האמת שהמשקל סבבה לי , לא קל אמנם , אבל בהחלט מאתגר , ככה שלפי התכנון אימון הבא אני הולך על 120 , מבחינת כוח אני מתאים כדי להתקדם , הצלחתי 115 ל5 כבר 2 אימונים רצוף ...
מה אתה אומר לעשות?

אז מה לדעתך אני צריך לעשות כדי לסדר את העניין וכדי למנוע את הכאבי גב הקטנים האלה לאחר הדדליפט?
האמת שהמשקל סבבה לי , לא קל אמנם , אבל בהחלט מאתגר , ככה שלפי התכנון אימון הבא אני הולך על 120 , מבחינת כוח אני מתאים כדי להתקדם , הצלחתי 115 ל5 כבר 2 אימונים רצוף ...
מה אתה אומר לעשות?
תצלם מהצד כדי שיהיה ניתן לשפוט את הטכניקה יותר טוב, ויש מצב שהכאבים אולי לא נובעים לך מהדדליפט.. כאב גב יכול לנבוע ממיליון סיבות. תנסה גם לזהות אם מה שיש לך זה דומס בזוקפים או שזה לא הזוקפים

תצלם מהצד כדי שיהיה ניתן לשפוט את הטכניקה יותר טוב, ויש מצב שהכאבים אולי לא נובעים לך מהדדליפט.. כאב גב יכול לנבוע ממיליון סיבות. תנסה גם לזהות אם מה שיש לך זה דומס בזוקפים או שזה לא הזוקפים
אני לא חושב שזה דומס כי זה עובר למחרת (בתקווה שגם הכאב של עכשיו יעבור מחר)
אני לא יודע אם זה קשור לזוקפים או לא , די חלש בכל העניין של לזהות כאב ושל חלקים בגוף
בכל מקרה , אימון הבא ב120 אני אצלם מזוית יותר נורמלית , אני אתייג אותך כשאעלה

עדכון : ישנתי 3 שעות בלילה , קמתי לבד מעצמי , לאורך כל היום הייתי עם צינון אבל למרות הכל החלטתי להתאמן

אימון מספר 16 , B :

Squat - 5,5,5F 100kg מתחיל להתייאש , מתנחם בזה שיש סיבה לכשל (שינה מועטה) , גם אני לא כל כך מרוצה מהטכניקה , אימון הבא אני אחזור על המשקל כמובן

Military press - 5,5,5F 42.5kg
PR חתיכת מלחמה הייתה שם לאורך כל הסטים , בסך הכל די מרוצה , איבדתי כיווץ בחזרה האחרונה בסט האחרון , חוזר על המשקל אימון הבא

Chin ups - 3x5 bw+7.5kg
PR קשה מאוד

Hardness - 9 אימון ממש קשה ומאתגר , לא מתנחם ב2 PR , השינה הזו דפקה אותי , אני אשתדל לישון בשעות יותר נורמליות שלא יהיה בעיות להבא

----------------------------------------------------------

צריך ייעוץ לגבי חגורה בסקוואט , יש לי קצת גוד מורנינג ביציאה מהבור , הדבר שאני הכי מודאג ממנו הוא שבחזרות האחרונות והקשות הזוית של הגב שלי יותר קטנה , כלומר שהמוט לא נמצא באותו קו עם מרכז הרגל , אלא יותר בכיוון של האצבעות בכף הרגל , זה די מפחיד אותי
רציתי ייעוץ איך יודעים מתי צריך לחגור בסקוואט ? (לא מתכווון כמובן לעשות את זה באימון הקרוב , כי היה לי 3x5 אם הייתי יושן כמו שצריך אני בטוח בזה , ובאימון הבא אני אשאר עם אותו משקל ובעזרת השם גם אצליח! )

אל תפחד לחגור. יש בזה הרבה עניין פסיכולוגי. נותן ביטחון בסטים הכבדים, וכמובן בשימוש נכון יוסיף כמה קילוגרמים...
כמובן שיש אנשים שיצעקו שזה מוקדם אבל אם זה יעזור fuck it. רק אל תחשוב שזה יפתור את בעיית הטכניקה זה משהו נפרד לגמרי

אל תפחד לחגור. יש בזה הרבה עניין פסיכולוגי. נותן ביטחון בסטים הכבדים, וכמובן בשימוש נכון יוסיף כמה קילוגרמים...
כמובן שיש אנשים שיצעקו שזה מוקדם אבל אם זה יעזור fuck it. רק אל תחשוב שזה יפתור את בעיית הטכניקה זה משהו נפרד לגמרי
תודה רבה על העזרה , אבל אולי אני לא מבין מי יודע מה בעניין , תוכל להסביר לי בקצרה מה השימוש של חגורה (מלבד בטחון והוספת קצת משקל על המוט) ?
הטכניקה נובעת נטו מקושי , אני אומר את זה ב99% , כי סקוואט אני יודע לעשות , כשזה 100 ל3x5 קצת משתבש בחזרות האחרונות

כשאתה עובד כבד אתה לוקח שאיפה עמוקה ומכניס המון אוויר ולווחץ הכל בפנים, הלחץ הזה מכווץ את שרירי המעטפת שלך (בטן,זוקפים ושאר ירקות) וכך שומר על כל הדברים במקום. חגורה איכותית מהודקת יוצרת קונטרה לנטייה של הגוף "להתנפח" כשאתה מלא באוויר. ומגבירה את הלחץ.
כמובן שזה הסבר שטחי לחלוטין ויש פה אנשים שיוכלו לתת לזה הרחבה והסברים פיזיולוגיים.
בשורה התחתונה, אין "זמן מתאים" לחגור, בא לך? לך על זה! אנשים מפריזים בערך של "מדע ליפטינג" בכל מקרה..

כשאתה עובד כבד אתה לוקח שאיפה עמוקה ומכניס המון אוויר ולווחץ הכל בפנים, הלחץ הזה מכווץ את שרירי המעטפת שלך (בטן,זוקפים ושאר ירקות) וכך שומר על כל הדברים במקום. חגורה איכותית מהודקת יוצרת קונטרה לנטייה של הגוף "להתנפח" כשאתה מלא באוויר. ומגבירה את הלחץ.
כמובן שזה הסבר שטחי לחלוטין ויש פה אנשים שיוכלו לתת לזה הרחבה והסברים פיזיולוגיים.
בשורה התחתונה, אין "זמן מתאים" לחגור, בא לך? לך על זה! אנשים מפריזים בערך של "מדע ליפטינג" בכל מקרה..
קראתי את המאמר בפורטל קילוגרם ולא כל כך הבנתי מתי הזמן הדרוש לחגור (הכוונה שלי שלא מצאתי שרשום שמה תנאי מתי לחגור)
קמתי הבוקר בלי דומס ובלי כאבי גב , למרות שאתמול בסקוואט היה לי קצת גוד מורנינג , אם ככה אני מניח שזה לא כזה נורא ואני סתם מקצין
אני אשתדל לצלם סרטון אימון הבא של הסקוואט לביקורת

תוכלו אולי לעזור לי בעניין החגורה , איך יודעים שהגיע הזמן לחגור בסקוואט ? @moo @MikeRozner @Beast and cheat @the Raccoon

אתה יודע שהגיע הזמן לחגור כשאתה מחליט
כל עוד אתה מתקדם בקלות ללא חגורה, חבל להשתמש בחגורה
נגיד אני הייתי ממליץ לשים חגורה אחרי הריסט הראשון

אתה יודע שהגיע הזמן לחגור כשאתה מחליט
כל עוד אתה מתקדם בקלות ללא חגורה, חבל להשתמש בחגורה
נגיד אני הייתי ממליץ לשים חגורה אחרי הריסט הראשון
אז בעצם השיקולים של לחגור או לא נובעים מהוספת משקל ?
כי אני חשבתי עד עכשיו שחגורה תעזור לשמור על גו יותר יציב , וחוגרים כשהמייצבים לא עומדים בעומס

בסקוואט ביצעתי ריסט קטן של 7.5 אחוז , לא עשיתי 10-15 כי לפי ההרגשה שלי זה היה מיותר , משיקולים אישיים וייעוץ עם עוד גורמים החלטתי להוריד 7.5 אחוז ולהתקדם ב2.5 כל אימון במקום ב5 , אז לפי מה שאתה אומר אני צריך כבר לחגור במצבי ?

בוא נגיד שהייתי משאיר את החגורה לשלב שאין יותר מ20-30 קג להוסיף בתכנית

בוא נגיד שהייתי משאיר את החגורה לשלב שאין יותר מ20-30 קג להוסיף בתכנית
אני לא יודע להעריך עוד כמה יש לי
אני גם לא יודע באיזה שלב אני של התוכנית , הגעתי לכשל בכל התרגילים חוץ מדדליפט וצ'ין אפס , עשיתי ריסט אחד רק לסקוואט
אני עכשיו באמצע השבוע ה6 בתוכנית (שהשבועיים הראשונים היו סוג של חזרה מדילאוד ענק , חזרתי למשקלים שלי רק אחרי שבועיים בערך)
מה שאני כן יודע שלא קל לי בסקוואט , כבר פעם שניה שאני לא מצליח 100kg ל3x5 (אמנם באימון האחרון היה לזה סיבה של חוסר שינה , אז אני עדיין לא קובע עובדות)
מה היית ממלית לי לעשות במצב כזה?

התזונה שלי על הפנים בימים האחרונים , ביום ראשון ואתמול הייתי על ניטרלי (2000 קל) , אני ממש מתקשה לאכול בזמן האחרון אין לי מושג מה קורה לי
אמרתי להורים שלי שיקנו כמה (עשרות) חבילות של אוראו כדי להשלים , אני מקווה לחזור לטרוף בימים הקרובים , אין לי מושג מה זה
ציפיתי לאימון לא מי יודע מה בגלל זה , אבל הופתעתי לטובה !!!
אז ככה :

אימון מספר 17 , A :

Squat - 3x5 100kg סוף סוף ! היה די קשה , אבל באתי לאימון היום עם מטרה ברורה , והצלחתי אותה ! לאט לאט נטפס עכשיו ל110 בזהירות סרטון בהמשך התגובה

Bench press - 5,5,5F 62.5kg אני פשוט לא יודע מה לעשות , ה2 הראשונים עלו כל כך בקלות והייתי בטוח שאצליח לסגור 3X5 בלי בעיה , אני כבר תקוע די הרבה זמן בבנצ' , בסט האחרון ה4 חזרות הראשונות היו די קלות , בחזרה החמישית המוט עלה בערך עד החצי , ופשוט איבדתי כיווץ מחוסר ריכוז כי מישהו החליף את המוזיקה ששמתי ברמקולים למזרחית , ופשוט איבדתי לחצי שניה את הריכוז ואת הכיווץ והלך לי הבנצ'
מאמין שהייתי מצליח לסגור 3x5 אם לא היית מאבד את הריכוז , הסטים הראשונים היו לי קלים , אני שוקל האם להשאר ב62.5 עד שאסגור 3x5 כמו שצריך או להעלות ל65 כי הFAIL היה בגלל חוסר ריכוז , צריך עזרה בעניין הזה

Deadlift - 1x5 120kg PR הדובדבן שבקצפת , פשוט מופתע מעצמי , האמת לא היה כזה קשה ולא הייתי קרוב לכשל , לפני 5-6 שבועות זה היה ה1RM שלי , סרטון בהמשך התגובה

סקוואט סט אחרון של 100kg

דדליפט 120kg צולמו רק ה4 חזרות הראשונות , הסרטון הפסיק באמצע כי לא היה לי מקום באייפון סעמק

אשמח לביקורת על הטכניקה בסקוואט ובדדליפט , ולשמוע עצות מה לעשות עם הבנצ' התקוע הזה @moo @the Raccoon @Rhino @hen12342

לפי איך שאתה נראה אתה יכול לאכול יותר בשביל להתקדם בבנצ', וגם בכללי.
מעבר לזה בSS לא צריך הדרכה של אף אחד כי המדריך של התכנית זה הדבר הכי מפורט שקיים

לפי איך שאתה נראה אתה יכול לאכול יותר בשביל להתקדם בבנצ', וגם בכללי.
מעבר לזה בSS לא צריך הדרכה של אף אחד כי המדריך של התכנית זה הדבר הכי מפורט שקיים

ברור שאני יכול לאכול יותר ורוצה לאכול יותר , אבל בימים האחרונים הייתה לי תקלה עם זה , אני אחזור לאכול כמו בנאדם (בעצם כמו בהמה)
אני רואה את עצמי כאחד שלא מתחיל בSS , עשיתי אותה פעם אחת (אמנם לא עד הסוף) , ועכשיו אני בשלב שאני מעלה 2.5 כל אימון ולא 5 (בסקוואט) , נהיה לי קשה להתקדם מאימון לאימון ויש לי לא מעט FAILS באימונים האחרונים
סה"כ רציתי לדעת מה אתה ממליץ לעשות בבנצ ע"פ הדברים שרשמתי בתגובה מעליך , להבשאר אימון הבא על 62.5 עד שאצליח 3x5 או להעלות ל65 כי בתכלס היה לי 2x5 קלים ו1x5F גם די קל פשוט כמו שאמרתי הכשל נבע מחוסר ריכוז ...

אשמח גם אם תתן את דעתך על הטכניקה בדדליפט ובסקוואט בסרטונים האחרונים שפרסמתי

סיימתי SS לפני יותר משנה ( ממש לא זוכר ), אני יודע שהמדריך מכיל את התשובות לכל השאלות שלך.
אם אתה רואה שאתה לא מתאים לתכנית בלחיצות, אז תעשה חיפוש קצר, אני זוכר שאו שעוברים ל3X3 או למתכונת טקסס בלחיצות.

הטכניקה בסקוואט מעולה לדעתי.
בדד אתה לא מספיק מכווץ את הגב ובנוסף הוא מתעגל לך

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית