הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
טקסס עליון תחתון יגדיל אותך מאוד מהר בפלג גוף עליון, וגם את המשקלים בלחיצות

היית מצפה שאני לא אסכים איתך, אבל אני מסכים עם מה שכתוב במאמר - אין לי כרגע בתוכנית סטים של DE, וגם אין לי שום כוונה להוסיף בעתיד הנראה לעין. אני גם לא חושב שהם עזרו לי יותר מדי בתקופה הקצרה שכן שילבתי אותם בתוכנית.

אולי אם משהו יקרה (חס וחלילה) שימנע ממני מלהשתמש במשקלי עבודה אמיתיים בלית ברירה אני אוסיף אותם, עד אז אני אשאר עם המשקלים הכבדים ביום העצימות 😃

מה פתאום, הייתי מצפה שתסכים. כולם מסכימים איתי!

אם כולם היו מסכימים איתך עם מי היית מתווכח? אתה משגשג מאי-הסכמה 😃

עכשיו אם תסלח לי, אני הולך לגלגל קצת את המוט לפני דדליפט 🚬🤪🚬

טקסס עליון תחתון יגדיל אותך מאוד מהר בפלג גוף עליון, וגם את המשקלים בלחיצות
זתומרת לפצל את היום של הנפח ליומיים ולהתאמן 4 פעמים בשבוע?
כרגע לא נראה לי שזה נחוץ לי כי ביום של הנפח אני הולך לעשות 15 סטים, נראה לי בשעתיים אפשר לעשות את זה. בעתיד אם וכאשר ארצה להוסיף נפח זה יכול להיות רעיון טוב לפצל לעליון תחתון

זתומרת לפצל את היום של הנפח ליומיים ולהתאמן 4 פעמים בשבוע?
כרגע לא נראה לי שזה נחוץ לי כי ביום של הנפח אני הולך לעשות 15 סטים, נראה לי בשעתיים אפשר לעשות את זה. בעתיד אם וכאשר ארצה להוסיף נפח זה יכול להיות רעיון טוב לפצל לעליון תחתון
מפצלים גם את הנפח וגם את העצימות

מפצלים גם את הנפח וגם את העצימות
ועושים גם אימון התאוששות או שמוותרים עליו ועושים 2 נפח ו2 עצימות בשבוע? כרגע אבל אם אני אעשה את זה אז ביום עצימות עליון נגיד אני אבוא לסט אחד של בנץ' וזהו...

ועושים גם אימון התאוששות או שמוותרים עליו ועושים 2 נפח ו2 עצימות בשבוע? כרגע אבל אם אני אעשה את זה אז ביום עצימות עליון נגיד אני אבוא לסט אחד של בנץ' וזהו...
מוותרים עליו
נגיד
ראשון נפח עליון
שני נפח תחתון
שלישי מנוחה
רביעי עצימות עליון
חמישי עצימות תחתון
שישי-שבת מנוחה

מוותרים עליו
נגיד
ראשון נפח עליון
שני נפח תחתון
שלישי מנוחה
רביעי עצימות עליון
חמישי עצימות תחתון
שישי-שבת מנוחה
נראה אולי בהמשך אני אעשה ככה כשארצה להוסיף נפח, בינתיים אני אתחיל 3 פעמים בשבוע בלי לפצל..

מוותרים עליו
נגיד
ראשון נפח עליון
שני נפח תחתון
שלישי מנוחה
רביעי עצימות עליון
חמישי עצימות תחתון
שישי-שבת מנוחה
רציתי גם לעשות ככה אבל אני לא מבין איך אפשר להתאושש מנפח תוך 3 ימים. אם אתה מתאושש לחלוטין אז פיצול ל-4 זה אחלה. ואגב, 15 סטים בשעתיים זו משימה לא קלה 😆

יום ראשון 28/9/14 שבוע 1 טקסס - אימון נפח:
משקל גוף בבוקר 107.5

סקוואט 5X5X140
בנץ' 5X5X110
צ'ין אפס 5X5 בלי משקל

לא קל האימון נפח הזה. אחרי הסטים של סקוואט בקושי הלכתי... כרגע זה מרגיש לי בהחלט מספיק נפח, גם לרגליים וגם לגוף עליון. מרגיש עכשיו תשישות בכל הגוף...
15 סטים בשעתיים זו משימה לא קלה
צודק 😃

יום ראשון 28/9/14 שבוע 1 טקסס - אימון נפח:
משקל גוף בבוקר 107.5

סקוואט 5X5X140
בנץ' 5X5X110
צ'ין אפס 5X5 בלי משקל

לא קל האימון נפח הזה. אחרי הסטים של סקוואט בקושי הלכתי... כרגע זה מרגיש לי בהחלט מספיק נפח, גם לרגליים וגם לגוף עליון. מרגיש עכשיו תשישות בכל הגוף...

צודק 😃

ידעתי שזה מה שיקרה, על הנייר זה לא נראה קשה מדי - אבל אימוני נפח נוטים להתארך ולהוציא ממך את כל המיץ 😃

בהצלחה בטקסס, תוכנית מעולה! אל תשכח להוסיף בסוף אימון ההתאוששות/עצימות יד קדמית בסוף-אחרת התוכנית לא תעבוד(אפשר גם בהתאוששות וגם בעצימות אבל בלי אסור)

ידעתי שזה מה שיקרה, על הנייר זה לא נראה קשה מדי - אבל אימוני נפח נוטים להתארך ולהוציא ממך את כל המיץ 😃
כן זה באמת יותר קשה ממה שזה נראה, וגם היום קמתי עם דומס בכל הגוף, משהו שלא הרגשתי כל כך בתוכניות כוח עד עכשיו. נזכרתי גם שמישהו אמר לי שהוא לא אוהב LB סקוואט כי זה לא עובד על הקוואדס מספיק. אז לפי הקושי שלי לרדת במדרגות אני אומר שהוא טעה בגדול...
בהצלחה בטקסס, תוכנית מעולה! אל תשכח להוסיף בסוף אימון ההתאוששות/עצימות יד קדמית בסוף-אחרת התוכנית לא תעבוד(אפשר גם בהתאוששות וגם בעצימות אבל בלי אסור)
תודה. כנראה שאני אוסיף קצת יד קדמית מתישהו, אולי מחר כדי להזרים קצת דם לידיים כי עכשיו אני מרגיש אותם חזק מהצ'ין אפס... אבל תודה על הטיפ, חשוב שהתכנית תעבוד:) אלון, אתה עושה גם יד אחורית?

כן זה באמת יותר קשה ממה שזה נראה, וגם היום קמתי עם דומס בכל הגוף, משהו שלא הרגשתי כל כך בתוכניות כוח עד עכשיו. נזכרתי גם שמישהו אמר לי שהוא לא אוהב LB סקוואט כי זה לא עובד על הקוואדס מספיק. אז לפי הקושי שלי לרדת במדרגות אני אומר שהוא טעה בגדול...

תודה. כנראה שאני אוסיף קצת יד קדמית מתישהו, אולי מחר כדי להזרים קצת דם לידיים כי עכשיו אני מרגיש אותם חזק מהצ'ין אפס... אבל תודה על הטיפ, חשוב שהתכנית תעבוד:) אלון, אתה עושה גם יד אחורית?
את האמת רציתי לדחוף יד אחורית/מקבילים באימון הנפח, אבל גם ככה הוא ממש ארוך(2:20) וגם אין כוח בסוף האימון. בהתאוששות לא ובעצימות גם לא.. אז בינתיים לא 😃 אגב, אני הכי שונא בטקסס את יום שני, אני קם כאילו דרסה אותי משאית 😆

את האמת רציתי לדחוף יד אחורית/מקבילים באימון הנפח, אבל גם ככה הוא ממש ארוך(2:20) וגם אין כוח בסוף האימון. בהתאוששות לא ובעצימות גם לא.. אז בינתיים לא 😃 אגב, אני הכי שונא בטקסס את יום שני, אני קם כאילו דרסה אותי משאית 😆
זה בערך ההרגשה שלי עכשיו... מקבילים אבל אתה עושה מתישהו לא?

נערך לאחרונה:
אני עושה ביום הנפח מקבילים עם משקל, אבל אם אני עושה יותר מדי סטים של בנץ' אני בדר"כ מתחיל לקצץ.

כן, יום חמישי סט 1 עם משקל לרוב, אם אתה רוצה אתה יכול להוסיף ביום הנפח בסוף איזה 2-3 סטים של מקבילים.
כרגע לא נראה לי שאני אוסיף כלום ביום הנפח כי הנפח בהחלט מספיק לי, בהמשך נראה... בעצימות בינתיים אני אתחיל רק מסט אחד של סקוואט בנץ' ודדליפט ואלי קצת יד קדמית וגם, בהמשך נראה...
אבל אם אני עושה יותר מדי סטים של בנץ'
הכמות של הסטים משתנה אצלך? אתה לא עושה תמיד 5X5? לפי מה זה משתנה?

כרגע לא נראה לי שאני אוסיף כלום ביום הנפח כי הנפח בהחלט מספיק לי, בהמשך נראה... בעצימות בינתיים אני אתחיל רק מסט אחד של סקוואט בנץ' ודדליפט ואלי קצת יד קדמית וגם, בהמשך נראה...

הכמות של הסטים משתנה אצלך? אתה לא עושה תמיד 5X5? לפי מה זה משתנה?

אני מעלה בהדרגה את הנפח בלי לעלות במשקל העבודה ובשלב מסוים אני חוזר ל5x5 עם משקל קצת יותר כבד ושוב עולה בהדרגה.

לא הייתי ממליץ על זה בסבבים הראשונים, 5x5 ועזר (אם יש צורך) זה די והותר.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית