Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
אני חושב שהדבר הכי יעיל זה לקבוע טווח של אחוזי שומן.
מסכים, תכלס לא שיש לי בעיה עם המשקל שלי, יש לי בעיה עם השומן.
אם אתה מתכנן

לדעתי הטווח שקבעת פה הוא לא בדיוק רלוונטי לכולם, הרי ידוע שיש בינינו אנדומורפים (כמוני) שבשבילי לרדת מתחת ל15 אחוז שומן זה שואה אז הטווח הריאלי שלי הוא 15-20 וטווח רלוונטי לאקטומורף שמתקשה להוסיף משקל יהיה באזור ה10-16.
אני לא מכיר כל כך טוב את ג'ניה אבל נראה לי שהוא נוטה יותר לאחוזי שומן גבוהים אז בשבילו יהיה יותר יעיל להפסיק מסה ב20 אחוז ולהפסיק חיטוב ב15
אני מסכים שכנראה לכל אחד יש טווח שיותר מתאים לו, אני למשל אנדומורף גם אז יהיה לי קשה לרדת לאחוז שומן נמוך. מצד שני נגיד 12% זה לא נמוך בטירוף, נראה לי שזה משהו שאפשר להגיע אליו עם תזונה קפדנית ודבקות במטרה. זה לא שהוא אמר 8-12 או משהו כזה.
אבל עד שלא עשיתי את זה אני סתם מדבר באוויר 😃

לצורך העניין, אני חושב שאפשר לנוע על טווח של 12-18 אחוז שומן, וככה לא מגיעים למצבים של חוסר נוחות עם הגוף או צורך בחיטובים ארוכים שדורשים סבל רב וגם מורידים לטמיון די הרבה עבודה.
אני כל החיים שלי מתנדנד על איזור ה16-18 ובכל זאת אני לא נראה לא חטוב ולא מסיבי למרות שעליתי כ20 קילו מימי הראשונים במכון.
אין לי מושג למה זה קשור, רק רציתי לפרוק את זה.

מסכים, תכלס לא שיש לי בעיה עם המשקל שלי, יש לי בעיה עם השומן.

אני מסכים שכנראה לכל אחד יש טווח שיותר מתאים לו, אני למשל אנדומורף גם אז יהיה לי קשה לרדת לאחוז שומן נמוך. מצד שני נגיד 12% זה לא נמוך בטירוף, נראה לי שזה משהו שאפשר להגיע אליו עם תזונה קפדנית ודבקות במטרה. זה לא שהוא אמר 8-12 או משהו כזה.
אבל עד שלא עשיתי את זה אני סתם מדבר באוויר 😃
אבל אתה ליפטר מה אתה צריך 12 אחוז כבר רואים בזה קוביות איכס.
רד ל15 ותמשיך מסה 😃

רד ל15 ותמשיך מסה 😃
הבעיה עם 15 זה לא אסתטיקה, אלא שמשם אין לך הרבה לאן לשחק
לדעתי הטווח שקבעת פה הוא לא בדיוק רלוונטי לכולם, הרי ידוע שיש בינינו אנדומורפים (כמוני) שבשבילי לרדת מתחת ל15 אחוז שומן זה שואה אז הטווח הריאלי שלי הוא 15-20 וטווח רלוונטי לאקטומורף שמתקשה להוסיף משקל יהיה באזור ה10-16.
אני לא מכיר כל כך טוב את ג'ניה אבל נראה לי שהוא נוטה יותר לאחוזי שומן גבוהים אז בשבילו יהיה יותר יעיל להפסיק מסה ב20 אחוז ולהפסיק חיטוב ב15

יש הבדל מאוד רציני בין אדם שמתאמן לאדם שלא.
לאנשים עם סט פויינט לא נמוך שגם אני בתוכם, פחות "טבעי" לרדת מה15 אחוז שומן נגיד שזה מה שהגוף שאף אליו ללא אימון, אבל כשאתה מתאמן ועולה עד עשרות ק"ג של מסת שריר, אין בעיה לרדת מתחת בד"כ

לפני שהקרבתי את הגוף שלי על מזבח הליפטינג ( או יותר נכון התנהלתי בצורה טיפשית ), הצלחתי לשמור תקופה מאוד ארוכה על 12-14אחוזים.

למשל התמונה שלי פה בצד הייתה מבחינתי בתקופה ההיא "סוף מסה"

אבל אתה ליפטר מה אתה צריך 12 אחוז כבר רואים בזה קוביות איכס.
רד ל15 ותמשיך מסה 😃
לדעתי עדיף לרדת לאזור ה12 גם מהסיבה הזאת:
הבעיה עם 15 זה לא אסתטיקה, אלא שמשם אין לך הרבה לאן לשחק
וגם כי תכלס אין משהו רע בלרצות גם להיות חזק וגם להיראות טוב

20 זה כבר די גבוה
זו גם דעתי
זה למה ב20 עושים חיטוב. אבל 18-19 אפשר להמשיך עוד 5 קילו את שאתה מגיע ל20. אני לא חושב גם ש20 זה ממש יותר מדי גבוה
כשאתה שוקל נניח 90-100 קג, אתה לא צריך לעלות יותר מ5 קג בכל תקופת האימונים

למתאמן בינוני זה סבבה לעלות 5 קג בחצי שנה

זו גם דעתי

כשאתה שוקל נניח 90-100 קג, אתה לא צריך לעלות יותר מ5 קג בכל תקופת האימונים
זהו, לא מדברים על מישהו שחיף ששוקל 60 קילו על גובה 1.80, שבשביל להתקדם הוא חייב עליה מאוד רצינית במשקל גוף

אתה אומר לי שכל תקופת מסה אמורה להיות 5 קילו? או שלא הבנתי אותך נכון?
אני סובר שבSS מספיק לעלות 2 קג בחודש ולאחר מכן קילו אחד יספיק

אני עשיתי 3 חודשים בערך SS ועליתי בהם 15 קג (92-107 )
לאחר מכן חיטבתי למאה ועדיין היו לי כמה ק"ג לרדת בשביל להשוות את האחוז שומן למצב הראשוני.

לא עליתי יותר מ3 ק"ג שריר, וזה יחס גרוע של עליה. שאני לא רואה בו שום טעם

אני סובר שבSS מספיק לעלות 2 קג בחודש ולאחר מכן קילו אחד יספיק
אני מסכים עם @yujinius שזה פונקצייה של רמת מתאמן. אולי אתה צודק שמתאמן מתקדם יסתפק ב2 קילו בחודש אבל אני לדוגמא עדיין לא הגעתי לזה ועולה בקצב של קילו+ בשבוע.

אתה אומר לי שכל תקופת מסה אמורה להיות 5 קילו? או שלא הבנתי אותך נכון?
לדעתי זה גם תלוי אם המטרה שלך היא בעיקר כוח, או בעיקר מסת שריר. אם אתה כבר שוקל הרבה אתה יכול להתחזק בלי לעלות הרבה במשקל, אם המטרה שלך זה מסה, אז זה בעצם אומר בהגדרה לעלות במשקל
אני מסכים עם @yujinius שזה פונקצייה של רמת מתאמן. אולי אתה צודק שמתאמן מתקדם יסתפק ב2 קילו בחודש אבל אני לדוגמא עדיין לא הגעתי לזה ועולה בקצב של קילו+ בשבוע.
לדעתי זה מוגזם קילו+ בשבוע, כי אולי רבע מזה זה שריר והשאר שומן.

תראה מה רשמתי על העלייה במשקל שחוויתי.

ומאוד התחזקתי בתקופה הזאת.
סקוואט 150X3 לא שובר מקביל - 180X5
בנצ' לא ממש שיפרתי כי 70 אחוז מהתכנית לא לחצתי בכלל ( גם לא פרס ) בגלל פציעה
דדליפט - 180X3 - 217X5

ככה שההתקדמות במשקלים הייתה די מטורפת אבל עדיין לא הייתה שום הצדקה לעליה של קג בשבוע

ראיתי ש BEAST&CHEAT כתב בכמה שרשורים שכמה שאתה עולה יותר אז כמובן שהשומן תופס אחוז גבוה יותר מהמשקל העולה, אבל אתה בכל זאת עולה גם יותר שריר, פשוט ביחס פחות טוב. למשל אם אתה עולה קילו בחודש אז אולי זה חצי שריר וחצי שומן, ואם עלית 4 קילו בחודש אז נגיד זה 1.3 קילו שריר ו2.7 שומן (המספרים זה סתם בשביל הדוגמה). אז הוא טוען שעדיף לעלות יותר, כי אתה עולה יותר שריר ואת השומן תוריד אח"כ בחיטוב.
אני חושב שזה רלוונטי אולי למתאמן מתחיל ששוקל מעט ורוצה לעשות התקדמות רצינית בזמן קצר, לא למישהו ששוקר כבר באזור של 100 קילו וגם ההתקדמות שלו כבר לא כמו מתאמן מתחיל

לדעתי זה גם תלוי אם המטרה שלך היא בעיקר כוח, או בעיקר מסת שריר. אם אתה כבר שוקל הרבה אתה יכול להתחזק בלי לעלות הרבה במשקל, אם המטרה שלך זה מסה, אז זה בעצם אומר בהגדרה לעלות במשקל

לדעתי זה מוגזם קילו+ בשבוע, כי אולי רבע מזה זה שריר והשאר שומן.
אני לא יודע איך לבדוק את זה. יכול להיות שאתה צודק. אבל אם הרוב היה שומן אני חושב שהייתי שם לב לזה וב8 קילו שאני עליתי היקף הבטן כמעט ולא השתנה. אני לא יודע עוד איך לשפוט את זה...
תראה מה רשמתי על העלייה במשקל שחוויתי.

ומאוד התחזקתי בתקופה הזאת.
סקוואט 150X3 לא שובר מקביל - 180X5
בנצ' לא ממש שיפרתי כי 70 אחוז מהתכנית לא לחצתי בכלל ( גם לא פרס ) בגלל פציעה
דדליפט - 180X3 - 217X5

ככה שההתקדמות במשקלים הייתה די מטורפת אבל עדיין לא הייתה שום הצדקה לעליה של קג בשבוע
אני חושב שזה יהיה אצלי ככה רק תקופת מסה אחת ואחרי זה אני אפסיק את זה.

אני לא יודע איך לבדוק את זה. יכול להיות שאתה צודק. אבל אם הרוב היה שומן אני חושב שהייתי שם לב לזה וב8 קילו שאני עליתי היקף הבטן כמעט ולא השתנה. אני לא יודע עוד איך לשפוט את זה...
תראה אני לא יודע מה המצב שלך, אולי בגלל שאתה עכשיו חוזר למשקלי העבר (וגם למסת שריר) אז העליה שלך היא יותר לטובת מסת שריר (זיכרון שרירי או משהו כזה)

תראה אני לא יודע מה המצב שלך, אולי בגלל שאתה עכשיו חוזר למשקלי העבר (וגם למסת שריר) אז העליה שלך היא יותר לטובת מסת שריר (זיכרון שרירי או משהו כזה)
לא היה לך אף פעם מצב שבו בגלל שאתה אנדומורף אתה מצליח לעלות במסה גם על כמות קלוריות מגוחכת כמו 2200-2500? זה מבנה גוף בעייתי מבחינת חיטוב אבל במסה משום מה אני עולה גם בלי לנסות

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית