הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
חברים, אני בדילמה. אני בחיטוב כבר 4 שבועות, עד עכשיו שמרתי כמו שצריך על הכמויות של הקלוריות והערכים, לא אכלתי בחוץ גם, אכלתי רק דברים שאני מכין ושאני יודע את הערכים שלהם. כשאני יוצא עם חברים לפאב אז אני פשוט מזמין קולה זירו או תה וזהו. אתמול שתיתי חצי ליטר בירה פעם ראשונה ב4 שבועות, וגם הכנסתי את זה לערכים, כלומר לא חרגתי מ2400 קלוריות.
היום אני הולך לשבת בפאב עם חברים. עכשיו הדילמה היא כזאת: יש יתרון בלאכול איזה פיצה או משהו כזה, וזה אומר שאני לא אהיה בגירעון היום, להגיע למשל ל 3000 קלוריות או שעדיף להתאפק? אני יודע שתכלס לא יקרה משהו נורא אם אני יום אחד אחרוג מהכמויות, אני שואל דווקא אולי יש בזה יתרון דווקא לאכול יותר קלוריות יום אחד אחרי 4 שבועות. כי הבנתי שהעמסות אין לי צורך לעשות (180 פחמימה).
@Moran W אתה מומחה לחיטובים, מה אתה אומר?

חברים, אני בדילמה. אני בחיטוב כבר 4 שבועות, עד עכשיו שמרתי כמו שצריך על הכמויות של הקלוריות והערכים, לא אכלתי בחוץ גם, אכלתי רק דברים שאני מכין ושאני יודע את הערכים שלהם. כשאני יוצא עם חברים לפאב אז אני פשוט מזמין קולה זירו או תה וזהו. אתמול שתיתי חצי ליטר בירה פעם ראשונה ב4 שבועות, וגם הכנסתי את זה לערכים, כלומר לא חרגתי מ2400 קלוריות.
היום אני הולך לשבת בפאב עם חברים. עכשיו הדילמה היא כזאת: יש יתרון בלאכול איזה פיצה או משהו כזה, וזה אומר שאני לא אהיה בגירעון היום, להגיע למשל ל 3000 קלוריות או שעדיף להתאפק? אני יודע שתכלס לא יקרה משהו נורא אם אני יום אחד אחרוג מהכמויות, אני שואל דווקא אולי יש בזה יתרון דווקא לאכול יותר קלוריות יום אחד אחרי 4 שבועות. כי הבנתי שהעמסות אין לי צורך לעשות (180 פחמימה).
@Moran W אתה מומחה לחיטובים, מה אתה אומר?
כמה הגירעון שלך ביום יום? 500?

כמה הגירעון שלך ביום יום? 500?
אני לא ממש בטוח כמה, אני חושב שבסביבות 500. לפי הנוסחאות הRMR שלי הוא בערך 2500, פלוס האימונים, פלוס ריצה פעמיים בשבוע 25 דקות כל פעם, ולפי חישוב שלי אני הולך כמעט 20 ק"מ בשבוע, שאני לא ממש מחשיב את זה כפעילות גופנית, זה התניידות ממקום למקום. גם מההליכה הזאת אני לא ממש יודע כמה אפשר להכניס לתוך הRMR (כי הרי בחישוב שלו מניחים שאתה הולך ממקום למקום קצת). אז נראה לי שעם כל הפעילות הנטרלי שלי מגיע ל 3000 בערך

אני לא ממש בטוח כמה, אני חושב שבסביבות 500. לפי הנוסחאות הRMR שלי הוא בערך 2500, פלוס האימונים, פלוס ריצה פעמיים בשבוע 25 דקות כל פעם, ולפי חישוב שלי אני הולך כמעט 20 ק"מ בשבוע, שאני לא ממש מחשיב את זה כפעילות גופנית, זה התניידות ממקום למקום. גם מההליכה הזאת אני לא ממש יודע כמה אפשר להכניס לתוך הRMR (כי הרי בחישוב שלו מניחים שאתה הולך ממקום למקום קצת). אז נראה לי שעם כל הפעילות הנטרלי שלי מגיע ל 3000 בערך
תראה..
הרבה עושים "צ'יטים" פעם בשבוע, וזה לא מקלקל להם את הדיאטה.
אם כבר לעשות צ'יט אז לדעתי פשוט להוריד את כל הפחמימות של אותו היום ולהנות מהצ'יט.. לא לחרוג יותר מידיי.

אבל גם אם אין ברירה ויצא לך לאכול, אז בסדר.. העיקר שנהנית.
אתה לא תיתקע שבוע בגלל זה.
למרות שאתה תחשוב שכן.. הנוזלים לא יורדים כל כך מהר.

אני במקומך הייתי יורד ל 120 פחמימה כבר מעכשיו ועושה העמסה אחת ל 10 ימים.
ככה גם יש לך אפשרות להכניס צ'יטים מבלי להרגיש רע עם זה.

תראה..
הרבה עושים "צ'יטים" פעם בשבוע, וזה לא מקלקל להם את הדיאטה.
אם כבר לעשות צ'יט אז לדעתי פשוט להוריד את כל הפחמימות של אותו היום ולהנות מהצ'יט.. לא לחרוג יותר מידיי.
להוריד את כל הפחמימות היום כבר לא ייצא, כי עד עכשיו אכלתי 130
אבל גם אם אין ברירה ויצא לך לאכול, אז בסדר.. העיקר שנהנית.
אתה לא תיתקע שבוע בגלל זה.
למרות שאתה תחשוב שכן.. הנוזלים לא יורדים כל כך מהר.
בעיקרון אני יכול לאכול ארוחה בבית לפני שאני יוצא ולהתאפק לא לאכול שם, חשבתי פשוט גם מהבחינה של אולי יש יתרון לצאת מהגירעון פעם אחת אחרי 4 שבועות.
מצד אחד זה רעיון לא רע אולי, אבל לדעתך זה יהיה יעיל להוריד פחמימה ולעלות שומן, כדי להישאר על אותה כמות קלוריות? כי אני חושב שבינתיים אני יורד סבבה עם 2400
הכוונה אם 120 פחמימה ו 125 שומן יהיה יותר יעיל לחיטוב מ 175 פחמימה ו 100 שומן? בשני המקרים זה 1600 קלוריות, והשאר מחלבון אני מקבל

להוריד את כל הפחמימות היום כבר לא ייצא, כי עד עכשיו אכלתי 130

בעיקרון אני יכול לאכול ארוחה בבית לפני שאני יוצא ולהתאפק לא לאכול שם, חשבתי פשוט גם מהבחינה של אולי יש יתרון לצאת מהגירעון פעם אחת אחרי 4 שבועות.

מצד אחד זה רעיון לא רע אולי, אבל לדעתך זה יהיה יעיל להוריד פחמימה ולעלות שומן, כדי להישאר על אותה כמות קלוריות? כי אני חושב שבינתיים אני יורד סבבה עם 2400

הכוונה אם 120 פחמימה ו 125 שומן יהיה יותר יעיל לחיטוב מ 175 פחמימה ו 100 שומן? בשני המקרים זה 1600 קלוריות, והשאר מחלבון אני מקבל
יותר יעיל לחיטוב בשלב זה אני לא חושב.. פשוט תיכנס לקטוזיס מהר יותר (עדיין ייקח זמן)
יש העמסות זה היתרון בעיניי.
אם קטוזיס.. יש לזה יתרונות וחסרונות אבל אני לא בקיא בזה יותר מידיי..לצערי

יותר יעיל לחיטוב בשלב זה אני לא חושב.. פשוט תיכנס לקטוזיס מהר יותר (עדיין ייקח זמן)
ממה שקראתי ושמעתי, אם עושים העמסות אז לא נכנסים לקטוזיס, כי אתה מכניס הרבה פחמימות לפני שאתה מספיק להיכנס אליו, וגם 120 זה יותר מדי פחמימה בשביל קטוזיס. בנוסף אני לא ממש רוצה גם להכנס לקטוזיס. העמסות תכלס זה יתרון, כי יש לך יום שאתה יכול להתפרע.
טוב נראה לי אני אוכל בכל מקרה איזה פיצה עם בירה היום, טוב לנשמה 😃
נראה לי שאני לא אחליף פחמימה בשומן בינתיים, כשהירידה במשקל תהיה איטית מדי לטעמי אני פשוט אוריד פחמימה. פשוט בינתיים ההרגשה הכללית שלי היא טובה, אין לי את החולשה הזאת של החוסר בפחמימה (היה מפתיע אם היא הייתה כי הפחמימה גבוהה אצלי)

לדעתי אתה עושה לעצמך יותר מידי כאב ראש אם כל זה, תנסה לשמור על תזונה, אם יוצא שפעם בכמה זמן אתה נכנס לפלוס אז זה לא סוף העולם, כמו שקראתי פעם "יום אחד לא יפגע לך בדיאטה, כמו שאימון אחד לא עושה אותך חזק"

העיקר לנסות שהימים האלו לא יהיה יותר מידי.

ממה שקראתי ושמעתי, אם עושים העמסות אז לא נכנסים לקטוזיס, כי אתה מכניס הרבה פחמימות לפני שאתה מספיק להיכנס אליו, וגם 120 זה יותר מדי פחמימה בשביל קטוזיס. בנוסף אני לא ממש רוצה גם להכנס לקטוזיס. העמסות תכלס זה יתרון, כי יש לך יום שאתה יכול להתפרע.
טוב נראה לי אני אוכל בכל מקרה איזה פיצה עם בירה היום, טוב לנשמה 😃

נראה לי שאני לא אחליף פחמימה בשומן בינתיים, כשהירידה במשקל תהיה איטית מדי לטעמי אני פשוט אוריד פחמימה. פשוט בינתיים ההרגשה הכללית שלי היא טובה, אין לי את החולשה הזאת של החוסר בפחמימה (היה מפתיע אם היא הייתה כי הפחמימה גבוהה אצלי)
לקטוזיס נכנסים ככל שאתה נמצא בגירעון קלורי והפחמימה מופחתת.. פשוט זה לוקח הרבה יותר זמן

לדעתי אתה עושה לעצמך יותר מידי כאב ראש אם כל זה, תנסה לשמור על תזונה, אם יוצא שפעם בכמה זמן אתה נכנס לפלוס אז זה לא סוף העולם, כמו שקראתי פעם "יום אחד לא יפגע לך בדיאטה, כמו שאימון אחד לא עושה אותך חזק"

העיקר לנסות שהימים האלו לא יהיה יותר מידי.
יש בזה משהו. טוב פעם ראשונה ב 4 שבועות זה באמת לא יותר מדי. האמת שכן, נהייתי קצת אובססיבי לגבי זה, שמצד אחד זה אולי סבבה כי לא חרגתי עד עכשיו, מצד שני וואלה אני אפנק את עצמי היום במשהו טעים כי למה לא.
אגב זה לא שכל מה שאני אוכל הוא לא טעים, אני אוכל לא מעט דברים טעימים שנכנסים בערכים (איזה סטייק קטלני אכלתי בבית השבוע, פיזדץ, והמבורגרים ביתיים אתמול והיום, ללקק תאצבעות)
לקטוזיס נכנסים ככל שאתה נמצא בגירעון קלורי והפחמימה מופחתת.. פשוט זה לוקח הרבה יותר זמן
אבל קטוזיס זה מצב שהגוף מייצר גופי קטון מהשומן בשביל אנרגיה, כשאין לו פחמימה לא? ו 120 או אפילו 100 גרם פחמימה זה די הרבה בשביל שזה יקרה נראה לי

דיאטת קטוזיס היא מצב פרטי של דיאטות דל פחמימות למיניהם (יש מלא ) .
אתה יכול להיכנס לקטוזיס בדל פחמימה רגיל (ואז לצאת ממנו בארוחת שחיטות ) ,בכל מקרה ,לפי מה שקראתי אין לדיאטות האלו יותר מדי יתרון בשריפת שומן-השארת שריר,להפך,דיאטות כאלו נוטות לפעמים להיות קיצוניות בטעות ואתה תאבד מת שריר יקרה ,דיאטות כאלו אולי טובות למי שבכללי צאבסטר בלי שרירים ,שכל מה שהוא רוצה בהתחלה לפחות זה להרזות (או למפתח גוף תחרותי באחוזי שומן שרובנו כנראה לא יגיעו לשמה בחיים,וצריכים להוריד את האחוזים האחרונים במלחמה..וכנראה גם שהם אוכלים ויטמינים בריאים שעוזרים לשימור השריר).
מה שכן,רוב דיאטות לשימור שריר מתבססות על חלבון במקום ראשון (כאשר מנגנון הוצאת אנרגיה מהגוף "משתדל" לא להפיק בכלל אנרגיה מחלבון שנאכל - דווקא מרקמת שריר קיימת אין לגוף בעיה ) אין לגוף שום בעיה , שומן במקום שני ואז פחמימה במקום אחרון .

בדיאטה של גים סטופני למשל (שאני משתדל ללכת לפיה) , הוא סופר לפי גרמים למשקל גוף של פחמימה שאתה צריך לאכול .
בשבוע שני למשל אתה צריך לאכול 2 גרם לקילו משקל גוף ,והחל משבוע רביעי צריך גרם למשקל גוף . זאת אומרת 100 גרם בערך צריך להיות כמות מטרה שלך בערך ,לזמן הנוכחי ,לפחות לפי גים סטופני (שזה אומר שאתה כן צריך להרגיש את זה,ואתה כנראה צריך להתחיל באמת להוריד פחמימות :( ) . .
מה שכן,גם הוא וגם לייל מקדונלד ממליצים על יום פחמימות (לא ציט דיי) גבוה פעם בשבוע , ואפילו פעמים בשבוע ,בשלב הזה של פחמימות נמוכות .

קיצר,לך תאכל תרגיש טוב 😃 . רק אל תעשה מזה הרגל . תן כבר בפחמימה ככה 😃 . מה שכן,אני אישית כן חושב שאתה בפחמימה יחסית גבוהה וצריך להוריד אותה לפחות שתתחיל להרגיש קצת את החרא של הרגשה חח.

נערך לאחרונה:
דיאטת קטוזיס היא מצב פרטי של דיאטות דל פחמימות למיניהם (יש מלא ) .
אתה יכול להיכנס לקטוזיס בדל פחמימה רגיל (ואז לצאת ממנו בארוחת שחיטות ) ,בכל מקרה ,לפי מה שקראתי אין לדיאטות האלו יותר מדי יתרון בשריפת שומן-השארת שריר,להפך,דיאטות כאלו נוטות לפעמים להיות קיצוניות בטעות ואתה תאבד מת שריר יקרה ,דיאטות כאלו אולי טובות למי שבכללי צאבסטר בלי שרירים ,שכל מה שהוא רוצה בהתחלה לפחות זה להרזות (או למפתח גוף תחרותי באחוזי שומן שרובנו כנראה לא יגיעו לשמה בחיים,וצריכים להוריד את האחוזים האחרונים במלחמה..וכנראה גם שהם אוכלים ויטמינים בריאים שעוזרים לשימור השריר).
מה שכן,רוב דיאטות לשימור שריר מתבססות על חלבון במקום ראשון (כאשר מנגנון הוצאת אנרגיה מהגוף "משתדל" לא להפיק בכלל אנרגיה מחלבון שנאכל - דווקא מרקמת שריר קיימת אין לגוף בעיה ) אין לגוף שום בעיה , שומן במקום שני ואז פחמימה במקום אחרון .

בדיאטה של גים סטופני למשל (שאני משתדל ללכת לפיה) , הוא סופר לפי גרמים למשקל גוף של פחמימה שאתה צריך לאכול .
בשבוע שני למשל אתה צריך לאכול 2 גרם לקילו משקל גוף ,והחל משבוע רביעי צריך גרם למשקל גוף . זאת אומרת 100 גרם בערך צריך להיות כמות מטרה שלך בערך ,לזמן הנוכחי ,לפחות לפי גים סטופני (שזה אומר שאתה כן צריך להרגיש את זה,ואתה כנראה צריך להתחיל באמת להוריד פחמימות 😭 ) . .
מה שכן,גם הוא וגם לייל מקדונלד ממליצים על יום פחמימות (לא ציט דיי) גבוה פעם בשבוע , ואפילו פעמים בשבוע ,בשלב הזה של פחמימות נמוכות .

קיצר,לך תאכל תרגיש טוב 😃 . רק אל תעשה מזה הרגל . תן כבר בפחמימה ככה 😃 . מה שכן,אני אישית כן חושב שאתה בפחמימה יחסית גבוהה וצריך להוריד אותה לפחות שתתחיל להרגיש קצת את החרא של הרגשה חח.
העמסה של מעל הניטראלי או עדיין בגירעון ?
היום של כמות הפחמימות הגבוהה.

מעניין

העמסה של מעל הניטראלי או עדיין בגירעון ?
היום של כמות הפחמימות הגבוהה.

מעניין

אפשר לחשב,אצל סטופני זה לא בדיוק לפי אחוזים ממדד ניטרלי - 400 קלוריות או משהו כזה.
הכל אצלו בגרמים למשקל גוף,שאתה מוריד בהדרגה .
עכשיו בימי העמסות זה לא שאה דופק ארוחות מטורפות,אתה פשוט מעלה קצת את כמות הפחמימה למשקל גוף .

בשלב שיש העמסה (לפי שניהם נראה לי ,אני קראתי בנתיים את הספר של סטופני) ,זהו השלב שאתה כבר בגרעון .

אצל סטופני זה השלב (השלישי ,הראשון והשני אתה מוריד כל פעם בפחמימה ומשאיר את החלבון גבוה,ואת השומן גבוה) בו אתה נמצא ב1 גרם פחמימה למשקל גוף (במקרה של יוגין זה למשל 100 גרם בערך) .סטפני מסביר את העמסות בתנודות של הורמון לפטין והורמון אינסולין ועל הצורך לייצבם לפני שממשיכים לדלל את המאגרי גלוקוגן ,כמו כן להרגשה כללית טובה,כי לפי סטופני ,זה הלב שאתה לא מרגיש הכי טוב עם עצמך 😃 . עכשיו לפי הספר שלו,אתה עושה את זה יחסית הרבה (פעם עד פעמיים בשבוע),אבל לא באמת מרביץ בארוחות שחיטות,סתם מעלה קצת בפחמימות בימים האלו .
אז אני אמשיך להעמיס אחת ל 10 ימים עם פלוס של 500 מעל הניטראלי ו 70 אחוז פחמימה.

שמע לי, יותר כיף 😃

שמע,נראה לי פלוס מינוס כולם עלו על אותה נוסחה ,רק בשינוי אדרת 😃 . בגדול בכולם אתה מרגיש חרא באותה מידה,זה המדד שלי .

היה טעים!!
2015-04-17 22.20.28.jpg

מה שכן,אני אישית כן חושב שאתה בפחמימה יחסית גבוהה וצריך להוריד אותה לפחות שתתחיל להרגיש קצת את החרא של הרגשה חח.
מקנא הא? 😛
תראה עד עכשיו ירדתי קילו בשבוע בערך, ועם פחמימה גבוהה יחסית והרגשה טובה (יש קצת את העניין של רעב אבל לא יותר מדי), ברור לי שאני אצטרך להוריד, אבל כל עוד זה קצב הירידה שלי אני לא רואה סיבה להוריד עוד
אנשים כאן יושבים מול המחשב רעבים!!!!!!!!
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
קח מוניטין תנחומים

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית