הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור הניתוק בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
עד עכשיו כל פעם שנכשלתי בדדליפט הבעיה הייתה הניתוק או לא שהצלחתי לנתק מהרצפה בכלל או שהצלחתי לנתק כמה סמ מהריצפה אבל זה היה לאט מידי ככה שלא יכלתי להמשיך משם.
מה אני יכול לעשות כדי לשפר את הניתוק? משהו שקשור בטכניקה? תרגילי עזר מסוימים?

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה. באיזו קטגורית משקל בדרך כלל מתחרים האנשים החזקים בגובה שלך?
לא יודע,וזה גם לא ממש מעניין אותי.
אני לא מתאמן בשביל להיות ליפטר מקצועי וכמו שרשמתי קודם המטרה שלי תהיה להיות הכי חזק ביחס למשקל גוף.

יש לי שאלה. באיזו קטגורית משקל בדרך כלל מתחרים האנשים החזקים בגובה שלך?
הוא לא הצליח למצות יותר את הSS למרות שהוא עשה הכל כמו שצריך, מה היית ממליץ לו לעשות בהתחשבות במשקלים עבודה שלו?

אשמח אם טענה ללא ציניות

הדיון גלש לנושאים שפשוט לא רלוונטים.

מ.ג זו לא הסיבה להתקע על משקל נמוך במיוחד בדדליפט.

עשית סלט מתוכניות, ויצא לך נפח מאוד נמוך. אני אישית חושב שגם בטקסס אין מספיק נפח לדדליפט ואני נחלשתי ממנה ביחס לליניארית.

אמרו לך ותיקים וחזקים ומנוסים ממך, לא צריך תרגילי עזר. גם לא ב200 קילו דדליפט. אני הגעתי ל255 בלי שום תרגילי עזר, רק נפח בדדליפט ויש כאן חזקים ממני שהגיעו לאן שהגיעו בלי תרגילי עזר.

הדיון על כן / לא לעלות במשקל הוא מיותר שהתכנית שלך פשוט לא נכונה. אתה אומר שסטיץ' בנה לך משהו ומצד שני אתה שואל אותנו מה דעתינו. אני עובד עם מאמן, שבנה לי תכנית, אם התכנית שלו עובדת - אני אמשיך. אם לא - אני אחליף מאמן. תחליט איפה אתה עומד.

הוא לא הצליח למצות יותר את הSS למרות שהוא עשה הכל כמו שצריך, מה היית ממליץ לו לעשות בהתחשבות במשקלים עבודה שלו?

אשמח אם תענה ללא ציניות
או להתחיל ss מחדש, אפשר גם את ה stronglift או את הלינארית.
בכל מקרה צריך לעלות כחצי קילו בשבוע

הערה לא פחות חשובה, סרטוני טכניקה הם כלי חשוב אבל הם לא תחליף למאמן שרואה אותך מקרוב. יש לא מעט דברים קטנים שלא ממש רואים בסרטון כמו חוזק אחיזה, הגלישה של המוט על הרגליים ואפילו הכיווץ של הגוף.
לפעמים כמה אימונים אישיים משחררים את התקיעה

לא,מי שיכול לייצר יותר כוח באופן יחסי למשקל שלו הוא החזק יותר
אף פעם לא הסכמתי עם הטענה הזאת.
רטיו זה דבר נחמד, אבל כשזה מגיע למדידת כוח- אם בחור ששוקל 120 לוחץ 130 או עושה דדליפט 200 כשאני שוקל עשרות ק"ג פחות ומושך פי 2 מ.ג
זה לא מרשים בעיניי, ולא מדד לכוח.

אני לא הולך לעלות עכשיו ל90 קג רק כי ככה אני אהיה יותר "חזק".
למה שלא תתחזק כמה שאפשר ולאחר מכן כשתעשה חיטוב (אם תצטרך)- גם תיהיה חזק יותר וגם תשקול פחות מ90?

אם המטרה שלך להיות הכי חזק ביחס למשקל גוף, הייתי מתחיל בלעבוד לפי מטרות משקלי עבודה.. ואח"כ דואג לחיטוב, זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך. לדעתי.

וואלה פתחתי חדש בשביל הלוג של דניאל ברק חבר טוב מהמכון
הפורום הזה מלא זבל בדיוק כמו אנשים כמוך
אני לא יודע מי אתה, אבל קיבלת אזהרה על השפה הנמוכה.
ואם תמשיך כך, תקבל באן נוסף.

• פותח/ת השרשור
אף פעם לא הסכמתי עם הטענה הזאת.
רטיו זה דבר נחמד, אבל כשזה מגיע למדידת כוח- אם בחור ששוקל 120 לוחץ 130 או עושה דדליפט 200 כשאני שוקל עשרות ק"ג פחות ומושך פי 2 מ.ג
זה לא מרשים בעיניי, ולא מדד לכוח.
לא הבנתי לגמרי את הניסוח,אתה אומר שאם בחור ששוקל 130 מושך 200 ואתה ששוקל לדגומא 90 מושך 200 אז לפי דעתך ההישג שלך לא יותר מרשים מההישג שלו?
למה שלא תתחזק כמה שאפשר ולאחר מכן כשתעשה חיטוב (אם תצטרך)- גם תיהיה חזק יותר וגם תשקול פחות מ90?

אם המטרה שלך להיות הכי חזק ביחס למשקל גוף, הייתי מתחיל בלעבוד לפי מטרות משקלי עבודה.. ואח"כ דואג לחיטוב, זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך. לדעתי.

ברור שאני אנסה להתחזק כמה שאפשר,אבל אני כבר עכשיו שמן ומנסה לדחות את החיטוב כמה שיותר אבל לפי דעתי זה יהיה מוגזם לדחות אותו ביותר מחודש-חודשיים.
הצבתי לעצמי מטרות עבודה ואני באמת לא הולך להתחיל חיטוב לפני שאני אגיע אליהם.
1.5 מג סקוואט,2 מג דדליפט,80 בנץ,ו50+ פרס.

לא הבנתי לגמרי את הניסוח,אתה אומר שאם בחור ששוקל 130 מושך 200 ואתה ששוקל לדגומא 90 מושך 200 אז לפי דעתך ההישג שלך לא יותר מרשים מההישג שלו?
בדיוק.
ראיתי משקולנים (לא זוכר שמות, אבל אסיאתים) ששקלו כמו נוצה ועשו בנאצ'ים וג'רקים מרשימים עם משקלים של 200 ומצד שני את אלכסיי עושה 264 (שכחתי כמה בדיוק..כששבר שיא עולם), ולא משנה לי העובדה שהוא שוקל 100+. זה פשוט מרשים. נטו כוח.

ברור שאני אנסה להתחזק כמה שאפשר,אבל אני כבר עכשיו שמן ומנסה לדחות את החיטוב כמה שיותר אבל לפי דעתי זה יהיה מוגזם לדחות אותו ביותר מחודש-חודשיים.
הצבתי לעצמי מטרות עבודה ואני באמת לא הולך להתחיל חיטוב לפני שאני אגיע אליהם.
1.5 מג סקוואט,2 מג דדליפט,80 בנץ,ו50+ פרס.
מטרות במשקלי עבודה זה מצויין 😃
כמה אתה שוקל ומה הגובה שלך כרגע?

שוקל 72+- גובה 1.75+-
גובה כמוני פחות או יותר.
(מינוס הגיל 😆)

ותמיד כשהגבלתי את עצמי מהפחד להשמין הייתי יורד לחיטוב ב75 פלוס מינוס, וככה נראתה ההתקדמות שלי גם.
זה לרוב בעיקר פסיכולוגי.

בתור אחד שהיה בתחרויות ליפטינג אף פעם לא התרשמתי מרטיו, אין לי מושג איך אפשר גם להתרשם מרטיו ומלראות אנשים קלים מרימים.
ראיתי אנשים ששוקלים 70 ומרימים 180 מהרצפה, ראיתי אנשים ששוקלים 100 ומרימים 250 מהרצפה, ולמרות שהרטיו יותר טוב לאלה ששוקלים 70, אלה לא הרשימו אותי בכלל לאומת אלה ששקלו יותר והרימו 250.

• פותח/ת השרשור
גובה כמוני פחות או יותר.
(מינוס הגיל 😆)

ותמיד כשהגבלתי את עצמי מהפחד להשמין הייתי יורד לחיטוב ב75 פלוס מינוס, וככה נראתה ההתקדמות שלי גם.
זה לרוב בעיקר פסיכולוגי.
אני ממש לא מפחד להשמין,וגם עשיתי את זה כבר.
להשמין יותר מהמצב הנוכחי יהיה מוגזם וכנראה גם לא יעיל בהתחשב בכך שאומרים שעם אחוזי שומן גבוהים קשה יותר לעלות במסת השריר וכנראה שאני משהו כמו 18-20%.

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שהיה בתחרויות ליפטינג אף פעם לא התרשמתי מרטיו, אין לי מושג איך אפשר גם להתרשם מרטיו ומלראות אנשים קלים מרימים.
ראיתי אנשים ששוקלים 70 ומרימים 180 מהרצפה, ראיתי אנשים ששוקלים 100 ומרימים 250 מהרצפה, ולמרות שהרטיו יותר טוב לאלה ששוקלים 70, אלה לא הרשימו אותי בכלל לאומת אלה ששקלו יותר והרימו 250.
אין על מה להתכווח,אתה הולך לשכנע אותי ממה להתרשם וממה לא?
יש אנשים שמה שמרשים אותם ומה שהם מגדירים כאנשים הכי חזקים זה אלופי UFC, אז אותי זה לא מרשים. כל אדם יכול להתרשם ממשהו אחר.
ולפי דעתי הסיבה שאתה לא מתרשם מאנשים קטנים זה כי אתה תמיד הייתי בחור גדול,אני זוכר שאמרת שלפני הצבא שקלת בסביבות 100 קג.

משהו הורמנולי,בעיקר שבגלל אחוזי השומן הגבוהים הגוף מפריש יותר אסטרוגן ופחות טסט'.לא יודע למה אבל אני יכול לבדוק
לא יצא לי עדיין לראות משהו שמבסס את הטענה הזו.
וחוץ מיזה, במידה וזה קיים אני מאמין שזה תקף רק לאחוזי שומן גבוהים במיוחד.

אין על מה להתכווח,אתה הולך לשכנע אותי ממה להתרשם וממה לא?
יש אנשים שמה שמרשים אותם ומה שהם מגדירים כאנשים הכי חזקים זה אלופי UFC, אז אותי זה לא מרשים. כל אדם יכול להתרשם ממשהו אחר.
ולפי דעתי הסיבה שאתה לא מתרשם מאנשים קטנים זה כי אתה תמיד הייתי בחור גדול,אני זוכר שאמרת שלפני הצבא שקלת בסביבות 100 קג.
לא. אני פשוט לא מתרשם מלראות משקל שאני בעצמי יכול להרים. לאומת זאת כשאני רואה מישהו מרים משקל שאני כנראה לא ארים גם בעוד שנה זה מרשים אותי הרבה יותר. לא משנה כמה אתה קל או כמה אתה כבד, אם אתה אוהב ליפטינג אתה תאהב לראות אנשים מעיפים משקלים מטורפים ולא אנשים ששוקלים כמו נוצות ומעיפים 3 פעמים משקל גוף.
לא יצא לי עדיין לראות משהו שמבסס את הטענה הזו.
וחוץ מיזה, במידה וזה קיים אני מאמין שזה תקף רק לאחוזי שומן גבוהים במיוחד.
יצא לי לקרוא שבאחוז שומן גבוה יש עליה בפרופורציית אסטרוגן:טסטוסטרון ולכן כל עליה במשקל באחוזים גבוהים תהיה יותר לטובת השומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית