הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מנפלאות ה-SS, בגיל 14 125kg 3X5

נו אז הטכניקה מתפרקת שקשה.
זה בדיוק מה שאנחנו באים לטעון פה.

כן, רק שאז לא מצליחים (שוב, ברוב המקרים וזה גם תלוי מה בדיוק מתפקשש, לא כל הדברים חשובים באותה המידה). לא שמצליחים עם טכניקה משובשת.

ביצוע טוב דורש הרבה פחות כוח מביצוע גרוע (אתה יכול לראות דוגמה נהדרת לזה בסרטון שלי מהתחרות האחרונה, לעניין של ביצוע גרוע שדורש הרבה יותר כוח מביצוע טוב) ולמישהו שמנצל את את הכוח שלו בתרגילים האלה באופן קרוב מאוד לאידיאלי, ביצוע מקסימום אמיתי יחייב גם תנועה כזאת, אחרת הדברים לא יתחברו.

שהטכניקה נדפקת, כמובן.

לגבי הדחיקות, כשמטיילים איתם זה כי דוחקים קדימה, זו בעיה טכנית גרידא שלא קשורה למשקל על המוט, בד''כ משקולן שדוחק קדימה ידחוק קדימה באופן גורף, פשוט במשקלים קלים יותר אפשר להביא את המוט יותר אחורה אחריי הדחיקה בפחות קושי ובלי לזוז הרבה אם בכלל, ובמשקלים מקסימלים אין ברירה אלא לרדוף אחריי המוט.

לגבי ההנפות, אני מניח שזה אותה סיבה כמו הדחיקות אבל גם יכול להיות שבמשקל מקסימלי המשיכה מצליחה להביא את המוט עד לגובה מסויים ואז בכניסה מתחתיו האפשרות היחידה לתפוס אותו היא כשהוא קדימה ולא בנק' האידיאלית מעל הראש.

לגבי הדחיקות, כשמטיילים איתם זה כי דוחקים קדימה, זו בעיה טכנית גרידא שלא קשורה למשקל על המוט, בד''כ משקולן שדוחק קדימה ידחוק קדימה באופן גורף, פשוט במשקלים קלים יותר אפשר להביא את המוט יותר אחורה אחריי הדחיקה בפחות קושי ובלי לזוז הרבה אם בכלל, ובמשקלים מקסימלים אין ברירה אלא לרדוף אחריי המוט.

לגבי ההנפות, אני מניח שזה אותה סיבה כמו הדחיקות אבל גם יכול להיות שבמשקל מקסימלי המשיכה מצליחה להביא את המוט עד לגובה מסויים ואז בכניסה מתחתיו האפשרות היחידה לתפוס אותו היא כשהוא קדימה ולא בנק' האידיאלית מעל הראש.

אתה כל הזמן מנסה להגיד שהטכניקה לא נפגמת אבל אתה אומר שהיא כן נפגמת...

אתה אומר שמשקולן שדוחק קדימה בד"כ ידחוק תמיד קדימה, אבל למעשה אתה אחרי זה אומר שבמשקלים קלים יותר, יהיה למשקולן קל יותר לבצע את הדחיקה בלי לזוז, ושבמשקלים מקסימלים הוא כן ירדוף.

ז"א שאפשר להסיק ממך שטכניקה מושלמת היא כאשר המשקולן לא זז בכלל - מה שאפשר להגיע אליו במצב של משקל נמוך, אולם במשקל גבוהה, הטכניקה תיפגם והוא ירדוף אחרי המוט.

ובקיצור אתה גם אומר שכשהמשקל כבד הטכניקה נפגמת..

מאיפה הקשקוש הזה? איך כשהמוט קדימה זה עוזר להכנס מתחת למוט? זה תלוי גובה.

בקיצור, אתם תמציאו כל תירוץ כדי להגיד שכל מה שמשקולן עושה זה מושלם, לא משנה איך זה נראה.

הנה, טכניקה מושלמת.

גם פה:
הראשון, השני והשלישי נראים בדיוק אותו הדבר, בלי שום קשר למשקל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אתה אומר שמשקולן שדוחק קדימה בד"כ ידחוק תמיד קדימה, אבל למעשה אתה אחרי זה אומר שבמשקלים קלים יותר, יהיה למשקולן קל יותר לבצע את הדחיקה בלי לזוז, ושבמשקלים מקסימלים הוא כן ירדוף.

ז"א שאפשר להסיק ממך שטכניקה מושלמת היא כאשר המשקולן לא זז בכלל - מה שאפשר להגיע אליו במצב של משקל נמוך, אולם במשקל גבוהה, הטכניקה תיפגם והוא ירדוף אחרי המוט.

לא, אני אומר שכשהדחיקה היא קדימה זה לא בגלל שהטכניקה נפגמת כי המשקל מקסימלי אלא כי הטכניקה לא טובה מלכתחילה, ובמשקלים יותר קלים לא צריך לרוץ עם המוט אז זה פחות ויזואלי.

זה בערך הפעם הרביעית שהוא מנסה להסביר,
ובעצם המשמעות בין השורות של ההסבר שלו זה שהטכניקה כן נפגמת כשהמשקל נהיה כבד..

חח

אתה מוזמן להיות יותר ספיצפי ולא לדבר באוויר.
לא אחי חכה הוא יסביר לך שוב ואז תבין......

או, הנה התחילו הזיוני שכל. אתה מאוד תורם בדיונים כאלה בד''כ והפעם זה לא יוצא דופן.

אם אין לך משהו ענייני להגיד אז תחסוך. הערות מפגרות רק לאנשים חזקים מותר להגיד.

---------- התגובה התווספה ב 10:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:49 ----------

בקיצור, אתם תמציאו כל תירוץ כדי להגיד שכל מה שמשקולן עושה זה מושלם, לא משנה איך זה נראה.

הנה, טכניקה מושלמת.

YouTube- Taner Sagir Snatching 166kg!

גם פה: YouTube- Shi Zhiyong - Clean and Jerk

זה דיון ממש מפגר שמיצה את עצמו ולא מוביל יותר לשום מקום, אם הטכניקה הייתה מושלמת הם לא היו צריכים לזוז כדי להתייצב (תראה בהרצאה של טומי קונו, הוא מסביר שבטכניקה האידיאלית התנועה היא למטה - למעלה).

בכל מקרה כדאי לסגור את זה פה.

OverPower אתה אומר שבטכניקה טובה הרגלים לא זזות קדימה/אחורה כדי לייצב את המוט ?
זה נשמע הגיוני, כי התנועה צריכה להיות למעלה ולמטה, אם אתה הולך קדימה אחורה סימן שלא הרמת אנכי לרצפה

זה נסיון בכוח של לא להבין מה הוא אומר - הוא אומר לך שבמשקל נמוך הבעיה הטכנית קיימת אבל אפשר להתמודד איתה ובמשקל גבוה כבר אי אפשר (או שצריך בדרך אחרת, שהסיכויי הצלחה שלה די קלושים).

אגב, בן, פה ספציפית אני לא %100 מסכים איתך בגלל שיש קשר די ישיר בין המידה שהדחיקה קדימה למשקל על המוט. תחשוב על זה רגע - ככל שהמשקל גדול יותר הdip לדחיקה עמוק יותר (נכון שלא הפרשים עצומים אבל לדעתי הם משמעותיים פה לפחות כמו היכולת של הכתפיים להשתלט על משקל שנמצא לפני הגוף). למישהו שיש לו כבר ממילא נטייה לדחוק קדימה, משקל גדול יוביל לדחיקה יותר קדימה כי ככל שהdip קדימה עמוק יותר ככה הזוית תשלח אותו עוד יותר קדימה.

לגבי ההנפות זה משהו אחר, כשהמוט נמצא קדימה זה לדעתי ברוב המקרים נובע מבעיה עוד במשיכה הראשונה, אבל הסיכוי להשלים ככה את הביצוע הוא קלוש. ברור שיש פה עניין של מידה, כמה הדברים התחרבשו וכמה מהר אתה קולט את זה ומספיק לרדוף אחרי המוט, אבל בתכלס, אם המוט לפני הגוף זה כנראה אומר שלא הצלחת.

נערך לאחרונה:
זה נסיון בכוח של לא להבין מה הוא אומר - הוא אומר לך שבמשקל נמוך הבעיה הטכנית קיימת אבל אפשר להתמודד איתה ובמשקל גבוה כבר אי אפשר (או שצריך בדרך אחרת, שהסיכויי הצלחה שלה די קלושים).

אז אני לא מבין אותכם.
מה ההבדל? בכל מקרה אתם אומרים שהבעיה שם מלכתחילה, אבל כשהמשקל קל ניתן לשלוט בה.

זה לא כמו להגיד בעקיפין שכשהמשקל נהיה הכבד הטכניקה יורדת?🆘

האשכול הזה נהיה מפגר ברמות. מצד אחד, הסיבה שמשקולנים עובדים כל החיים שלהם על טכניקה היא כדי לשמור עליה במשקלים הכבדים, כי הכל נדפק שם ומצד שני, אין בעיות טכניקה במשקלים הכבדים, והכל מתוכנן כרגיל. כל מה שעושה כל משקולן בעולם זה תמיד מתוכנן ומושלם.

OverPower אתה אומר שבטכניקה טובה הרגלים לא זזות קדימה/אחורה כדי לייצב את המוט ?
זה נשמע הגיוני, כי התנועה צריכה להיות למעלה ולמטה, אם אתה הולך קדימה אחורה סימן שלא הרמת אנכי לרצפה

בעיקרון כן, הרגליים לא אמורות לנוע קדימה / אחורה כדי לייצב את התנועה (מה שכן, יכולה להיות פתיחת רגליים לצדדים + אחורה אחריי סיום המשיכה השנייה).

רק קח בחשבון שהשאיפה היא לא להרים בצורה אנכית לרצפה (המוט לא אמור לעלוב בקו ישר, אלא בסוג של S בחלק של המשיכות (התחתון)).

אגב, בן, פה ספציפית אני לא %100 מסכים איתך בגלל שיש קשר די ישיר בין המידה שהדחיקה קדימה למשקל על המוט. תחשוב על זה רגע - ככל שהמשקל גדול יותר הdip לדחיקה עמוק יותר (נכון שלא הפרשים עצומים אבל לדעתי הם משמעותיים פה לפחות כמו היכולת של הכתפיים להשתלט על משקל שנמצא לפני הגוף). למישהו שיש לו כבר ממילא נטייה לדחוק קדימה, משקל גדול יוביל לדחיקה יותר קדימה כי ככל שהdip קדימה עמוק יותר ככה הזוית תשלח אותו עוד יותר קדימה.

לגבי ההנפות זה משהו אחר, כשהמוט נמצא קדימה זה לדעתי ברוב המקרים נובע מבעיה עוד במשיכה הראשונה, אבל הסיכוי להשלים ככה את הביצוע הוא קלוש. ברור שיש פה עניין של מידה, כמה הדברים התחרבשו וכמה מהר אתה קולט את זה ומספיק לרדוף אחרי המוט, אבל בתכלס, אם המוט לפני הגוף זה כנראה אומר שלא הצלחת.

לגבי הדחיקות, כשמדובר במשקולן שיש לו נטייה לדחוק קדימה גם ככה אז אנחנו מסכימים (אם כי גם אז, אני חושב שהנטייה לדחוק קדימה תהיה עד גבול מסויים, כי בסופו של דבר במשקלים המקסימלים (או קרובים מאוד למקסימליים) עומק ה-DIP הוא אותו עומק (כמו שבמשקלים מקסימליים או קרובים מאוד למקסימליים בקלין / הנפה, העומק שאתה נכנס כדי לתפוס את המוט אחריי סיום המשיכה הראשונה והשנייה הוא אותו עומק).
כשמדובר במשקולן שאין לו נטייה לדחוק קדימה והדחיקה אצלו ישרה במשקלים קלים אני לא רואה סיבה למה המוט אמור לנטות קדימה במשקלים מקסימליים. מסכים?

לגבי ההנפות, אני מסכים עם זה, אני פשוט מדבר על מצב מאוד ספיציפי (בהנחה ואנחנו מסכימים שבמסלול האידיאלי של המוט (בהנפה לפחות) המוט לא עולה בצורה אנכית לחלוטין בכניסה לאחר סיום המשיכה הראשונה והשנייה, אלא בצורה עדינה של S (בא קצת אליך)) שבו כמות הכוח שהשתמשת בא לא תספיק להביא את המוט אל מעל הראש אלא קצת קדימה ויאלץ אותך לרוץ איתו ברגע שאתה מגיע למצב של LOCK OUT בידיים.

*יצא קצת מסורבל, אם לא הבנת משהו מהניסוח שלי תגיד אני ינסה לנסח יותר טוב.

אז אני לא מבין אותכם.
מה ההבדל? בכל מקרה אתם אומרים שהבעיה שם מלכתחילה, אבל כשהמשקל קל ניתן לשלוט בה.

זה לא כמו להגיד בעקיפין שכשהמשקל נהיה הכבד הטכניקה יורדת?
help.gif
לא, תקרא את מה שאתה כותב בעצמך - הבעיה הטכנית שם גם עם משקל נמוך, אז איך אתה אומר שהטכניקה מתדרדרת כשהמשקל עולה?

בכל מקרה, אני לא מבין את הליצנות הזאת, מתי נראה לך זורק כידון עושה שיא? כשהוא עושה את זה עם הטכניקה שהוא התכוון או כשמשהו התפקשש לו?

בהרמת משקולות הדברים קצת שונים, גם כי בניגוד לכידון ששוקל אותו דבר בכל זריקה המשקל משתנה, גם כוח מורכב מכמה וכמה דברים (אולי למשל כוח בפלג גוף העליון יצליח לכפר על זה שהמוט לא התלבש בדיוק לאן שצריך וכו') וגם כי יש למשקולן הזדמנות לתקן דברים תוך כדי הביצוע וזה לא שגר ושכח, מה שמוסיף קצת לסיבוכיות של העניין, אבל בסופו של דבר אצל משקולן ברמה גבוהה (בהכללה, כי יש אולי מקרים יוצאי דופן) המשקל המקסימלי שהוא יכול להרים יתקבל ביחד עם ביצוע די מושלם (זה שקשה לו לעמוד עם המוט מעל הראש והוא נראה כאילו הוא הולך למות זה לגיטימי) פשוט כי אחרת הוא לא יצליח לחבר את הדברים. זה יהיה מאוד נדיר לראות מישהו ברמה גבוהה עושה שיא עם בעיה טכנית משמעותית (כאמור, זה שקשה להחזיק משהו זאת לא בעיה טכנית, זה החיים כשמנסים לשבור שיאים, קשים). אצל חבר'ה פחות מוכשרים שהשיאים שלהם קצת פחות משקפים את הכוח אתה יכול לראות יפה מאוד איך הטכניקה מתפרקת בנסיונות מקסימלים (או אפילו בקרובים) והם עדיין מצליחים לסיים את הביצוע, אבל זה בגלל שהמספרים שהם מרימים לא משקפים ניצול של הכוח ברמה של החבר'ה בטופ.

נערך לאחרונה:
לגבי הדחיקות, כשמדובר במשקולן שיש לו נטייה לדחוק קדימה גם ככה אז אנחנו מסכימים (אם כי גם אז, אני חושב שהנטייה לדחוק קדימה תהיה עד גבול מסויים, כי בסופו של דבר במשקלים המקסימלים (או קרובים מאוד למקסימליים) עומק ה-DIP הוא אותו עומק (כמו שבמשקלים מקסימליים או קרובים מאוד למקסימליים בקלין / הנפה, העומק שאתה נכנס כדי לתפוס את המוט אחריי סיום המשיכה הראשונה והשנייה הוא אותו עומק).
כשמדובר במשקולן שאין לו נטייה לדחוק קדימה והדחיקה אצלו ישרה במשקלים קלים אני לא רואה סיבה למה המוט אמור לנטות קדימה במשקלים מקסימליים. מסכים?

אז ככה:
א. אני לא חושב שזה אותו עומק ואני לא בטוח שהאנלוגיה לגובה התפיסה של המוט מתאימה כ"כ. לפחות מהנסיון שלי במשקל מקסימלי הדיפ עמוק יותר, גם יש אלמנט פסיכולוגי (האינסטנקטים טועים) וגם המשקל פיסית מוריד אותך קצת יותר כי הוא יותר כבד (ואם זאת נניח כניסה שניה או שלישית אתה גם הרבה יותר עייף ויותר קשה לך להתנגד למוט).

ב. לגבי זה שאין סיבה שלמישהו שאין נטייה ממילא לדחוק קדימה לדחוק קדימה בנסיון מקסימלי אני מסכים איתך. יש אבל כמה מקרים בהם זה כן עלול לקרות כתוצאה די ישירה של המשקל. בדחיקה עצמה אתה צודק, אבל תחשוב מה קורה למישהו כשהוא קם מקלין קשה, נניח כזה שקיפל לו קצת את הגב התחתון ושבר את העליון והוא קם מהקלין בלי אוויר ודי גמור. יהיה לו הרבה יותר קשה לעמוד כמו שצריך לדחיקה ויש מצב שיפול לו קצת הגב העליון כשהוא יורד לדיפ וזה יגרום למוט ללכת קדימה (מנסיון לצערי).

לגבי ההנפות, אני מסכים עם זה, אני פשוט מדבר על מצב מאוד ספיציפי (בהנחה ואנחנו מסכימים שבמסלול האידיאלי של המוט (בהנפה לפחות) המוט לא עולה בצורה אנכית לחלוטין בכניסה לאחר סיום המשיכה הראשונה והשנייה, אלא בצורה עדינה של S (בא קצת אליך)) שבו כמות הכוח שהשתמשת בא לא תספיק להביא את המוט אל מעל הראש אלא קצת קדימה ויאלץ אותך לרוץ איתו ברגע שאתה מגיע למצב של LOCK OUT בידיים.

*יצא קצת מסורבל, אם לא הבנת משהו מהניסוח שלי תגיד אני ינסה לנסח יותר טוב.

קצת קשה לי לתאר מצב כזה, אני צריך לחשוב על זה קצת.

נערך לאחרונה:
לא, תקרא את מה שאתה כותב בעצמך - הבעיה הטכנית שם גם עם משקל נמוך, אז איך אתה אומר שהטכניקה מתדרדרת כשהמשקל עולה?

בכל מקרה, אני לא מבין את הליצנות הזאת, מתי נראה לך זורק כידון עושה שיא? כשהוא עושה את זה עם הטכניקה שהוא התכוון או כשמשהו התפקשש לו?

בהרמת משקולות הדברים קצת שונים, גם כי בניגוד לכידון ששוקל אותו דבר בכל זריקה המשקל משתנה, גם כוח מורכב מכמה וכמה דברים (אולי למשל כוח בפלג גוף העליון יצליח לכפר על זה שהמוט לא התלבש בדיוק לאן שצריך וכו') וגם כי יש למשקולן הזדמנות לתקן דברים תוך כדי הביצוע וזה לא שגר ושכח, מה שמוסיף קצת לסיבוכיות של העניין, אבל בסופו של דבר אצל משקולן ברמה גבוהה (בהכללה, כי יש אולי מקרים יוצאי דופן) המשקל המקסימלי שהוא יכול להרים יתקבל ביחד עם ביצוע די מושלם (זה שקשה לו לעמוד עם המוט מעל הראש והוא נראה כאילו הוא הולך למות זה לגיטימי) פשוט כי אחרת הוא לא יצליח לחבר את הדברים. זה יהיה מאוד נדיר לראות מישהו ברמה גבוהה עושה שיא עם בעיה טכנית משמעותית. אצל חבר'ה פחות מוכשרים שהשיאים שלהם קצת פחות משקפים את הכוח אתה יכול לראות יפה מאוד איך הטכניקה מתפרקת בנסיונות מקסימלים (או אפילו בקרובים) והם עדיין מצליחים לסיים את הביצוע, אבל זה בגלל שהמספרים שהם מרימים לא משקפים ניצול של הכוח ברמה של החבר'ה בטופ.

הבנתי מה אתה אומר לגמרי.
אבל זה לא נוגע בנקודה לגמרי.

מבחינה תאורתית נטו, כאשר המשקל עולה יהיה יותר קשה לשמור על טכניקה.. מסכים?
ז"א אם אני אתן למשקולן שיש לו שיא אישי בסנאץ' של 170 קילו לעשות סנאץ' עם 60 קילו, סביר להניח שהטכניקה שלו עם ה60 תהיה הרבה יותר טובה מה170? (אפילו מבחינת דקויות כמו ברכיים שנכנסות מעט פנימה, או הליכה קצת עם המוט קדימה).
אנחנו מנסים להסתכל על זה מבחינת גרף של משקל מול טכניקה,ככל שתשאיף את המשקל למשקל יותר גבוה הטכניקה תירד.
עזוב אני חושב שהדיון הזה גלש לדיון על כלום.. אנחנו סתם מתווכחים מתוך שיעמום...

הבנתי מה אתה אומר לגמרי.
אבל זה לא נוגע בנקודה לגמרי.

מבחינה תאורתית נטו, כאשר המשקל עולה יהיה יותר קשה לשמור על טכניקה.. מסכים?
ז"א אם אני אתן למשקולן שיש לו שיא אישי בסנאץ' של 170 קילו לעשות סנאץ' עם 60 קילו, סביר להניח שהטכניקה שלו עם ה60 תהיה הרבה יותר טובה מה170? (אפילו מבחינת דקויות כמו ברכיים שנכנסות מעט פנימה, או הליכה קצת עם המוט קדימה).

(ברכיים נכנסות פנימה זה לא מעניין, ריצה אחרי המוט צריך לבדוק ממה היא נובעת.)

עם 60 קילו הביצוע יראה יותר מהיר ואולי קצת יותר חלק. אם זה אומר שהוא עשה שם את כל הדברים כמו שצריך? לא בטוח בכלל, 60 קילו אפשר להרים גם גרוע, בשביל להרים 175 צריך לדייק יותר, אז אני הייתי דווקא מהמר על ה175. בגדול אני יכול להגיד לך שמשקולנים ברמה גבוהה שומרים על קו תנועה אחיד של המוט ב(כמעט) כל נסיון מוצלח (בכשלונות כמובן שדברים מתחרבנים, זה מה שהופך אותם לכשלונות). אצל רוב החבר'ה ברמה יותר נמוכה, וזה גם מה שאני רואה על עצמי, הביצוע הכי טוב הוא עם 80-85 אחוז מהמקסימום (ותדע לך שלשמור על תנועה מושלמת עם משקל קל מאוד זה לא טריוויאלי בכלל אם לא עושים את זה באיטיות מכוונת, למרות שמישהו שמניף 170 קילו כנראה שולט בעניין הזה).

עזוב אני חושב שהדיון הזה גלש לדיון על כלום.. אנחנו סתם מתווכחים מתוך שיעמום...
כל אחד מהסיבות שלו, אחד משועמם ואחד לא רוצה ללמוד LOL

הנה, טכניקה מושלמת.

http://www.youtube.com/watch?v=1sA-lEbrgak&feature=related
כן, אבל תראה איזה יפים הם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית