הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

The road to a big(ger) total

20.12.09

הנפות עם 2 עצירות:
5 שלישיות עם 50
3 זוגות עם 60
מכוער רצח

קלין ודחיקה:
הכל סינגלים
4 של 75
3 של 85
2 של 95

משיכות:
2*2*95
2*2*105
2*2*115

סקוואט:
3*3*105
3 זוגות עם 115
2*2*125

בנץ' באחיזה צרה:
החלטתי לנסות קצת לראות איך זה מרגיש לכתף. נראה מחר מה התוצאות.
5*60
5*60
5*60
5*70

נראה לי שיהיה בסדר. מצאתי פתרון די נוח לאחיזה צרה. תמיד היתה לי בעיה למדוד את המרחק מהחלק החלק של המוט (באחיזה רחבה יותר אין בעיה כי הנקודת ייחוס היא הטבעות) בגלל שהתומכים בדיוק שם. סימנתי את המיקום עם נייר דבק 😃 בכל מקרה, בזמנו עשיתי כבר בנץ' על הספסל הזה ולא היתה לי בעיה חוץ מנוחות, עכשיו שהצרתי את האחיזה גם הsetup יותר נוח.

מחר אני אראה איך הכתף ונראה אם אני אמשיך עם זה. הרבה אני לא אעשה כי ממילא עכשיו זה לא זמן טוב לתרגילים חדשים מהסגנון הזה, אבל איבדתי הרבה כוח ואני רוצה להחזיר לפחות חלק.

גם הוצאה וגם החזרה. הספסל שלנו הוא בדיוק מהסוג שכתוב בSS לא לקנות. בגלל שהוא גם מוגבל באפשרויות כיוונון הגובה, ובגלל שאני (ואיכשהו, באופן לא מובן, די הרבה אנשים בגבהים שונים) צריך לבחור בכיוונון לא אידיאלי - האחרים הם או גבוהים מידי או נמוכים מידי קשה לשמור על כתפיים משוכות לתוך הספסל בזמן ההוצאה.

שמתי לב שאתה כבר הרבה אימונים על 125 קילו בסקוואט, למה אתה לא מנסה להעלות את המשקל(או לפחות את מספר החזרות)?

אני לא תקוע על 125, עשיתי בזמנו סינגל עם 142, שלישיה עם 130 וכו'. כרגע זה העומס שהמאמן שלי רוצה שיהיה, בהתחשב בשאר הדברים שאני אמור לעשות (אם אני נסחף בבק סקוואט אני בד"כ מאוד איטי אימון אחרי, לא רצוי כרגע).

יש אימונים שהמשקל מרגיש לי כבד ויש כאלה שהוא די קל (כתלות במה שהיה באותו אימון ובשאר השבוע) אבל אני חושב שתמיד אני יכול להוסיף עוד חזרות אם אני מתעצבן קצת.

נערך לאחרונה:
זה עדיין נשגב מבינתי. אני מודה, לא עברתי על כל הלוג, אבל עושה רושם שבכל ההרמות אתה פלוס מינוס עומד במקום. אז, בכל אחד מהתרגילים אתה שומר על עומס נמוך, כדי שכל תרגיל לא יפריע לתרגילים האחרים? כלומר לא משנה מה, אתה בכל מקרה עומד במקום בכל התרגילים, או לחילופין, עולה במשקלים ממש ממש לאט. אני לא רואה את ההגיון בזה.

אתה צודק לגבי זה שאין כרגע תכנון
[*] לשיפור משמעותי בסקוואט, זאת לא המטרה כרגע. זאת תקופה לפני תחרות ויש דברים אחרים לעבוד עליהם (ולא בעומס נמוך בכלל), בהם דווקא יש שיפור ויש תקוות לשיפור גדול יותר בתקופה הקרובה.

* למרות שאני לא אתפלא בכלל אם יהיה שיפור שבהסתכלות על הקצב עליה הממוצע בשנה האחרונה לא יהיה רע.

אני אישית חושב שאין צורך לחפש עלייה ליניארית כלשהיא במשיכות ובסקוואטים, כי הם בסך הכל תרגילי עזר שנועדו לשפר את התוצאה של ההנפה והדחיקה,וביצוע כבד מדי שלהם, יפריע לכך. לדעתי הנפות ודחיקות ישפרו את ההנפות והדחיקות. (כמובן שגם עם ביצוע של סקוואטים ודד ליפט כתרגילי עזר).

אני שמתי לב שכשיש תקופות שאני מתרכז בלהעלות משקלים בסקוואטים והמשיכות, הטוטאל לא בהכרח גודל, אבל כשאני מתרכז בהנפות ובדחיקות והטוטאל עולה, אוטומטית גם הסקוואטים והמשיכות עולים. (בכל פעם שאני מבצע סקוואטים ומשיכות גם כשהטוטאל עולה, העבודה היא לא לכשל, אלא יותר כדי "לתחזק" את ההנפה והדחיקה).

סת', (או כל משקולן אחר שרוצה להגיב), איך אתה מתייחס למשיכות והסקוואטים??

לא טענתי שלא צריך לנסות להתחזק בסקוואטים ובמשיכות, אמרתי שברמה של משקולן מתחיל רוב תשומת הלב אמורה להיות בהנפה ובדחיקה (ובגלל זה הם גם הראשונים באימון) והסקוואטים והמשיכות לא אמורים להתבצע עד כשל.

תלוי מה מגביל אותו
אם יש משקולן עם סקווט מעל 200 אני מניח שהוא לא צריך עוד להתחזק בסקווט אם ההרמות שלו הן רק 100 ק"ג~

אני אישית חושב שאין צורך לחפש עלייה ליניארית כלשהיא במשיכות ובסקוואטים, כי הם בסך הכל תרגילי עזר שנועדו לשפר את התוצאה של ההנפה והדחיקה,וביצוע כבד מדי שלהם, יפריע לכך. לדעתי הנפות ודחיקות ישפרו את ההנפות והדחיקות. (כמובן שגם עם ביצוע של סקוואטים ודד ליפט כתרגילי עזר).

זה משהו שמשקולנים אוהבים להאמין בו. די משעשע בהתחשב בעובדה שמי שמנצח זה מי שמרים הכי הרבה משקל.
איך תנועות מהירות משפרות תנועות מהירות אצל מישהו עם קצת ניסיון? בוא ננתח רגע במה תלויה היכולת שלך לפתח כוח:

power = (force x distance)/time

המרחק קבוע. את פקטור הזמן אתה כמעט ולא מסוגל לשפר. מה נשאר? טכניקה?

אם התנועות המהירות עוזרות לך להתחזק, אתה כנראה מתאמן יחסית מתחיל.

אני שמתי לב שכשיש תקופות שאני מתרכז בלהעלות משקלים בסקוואטים והמשיכות, הטוטאל לא בהכרח גודל, אבל כשאני מתרכז בהנפות ובדחיקות והטוטאל עולה, אוטומטית גם הסקוואטים והמשיכות עולים. (בכל פעם שאני מבצע סקוואטים ומשיכות גם כשהטוטאל עולה, העבודה היא לא לכשל, אלא יותר כדי "לתחזק" את ההנפה והדחיקה).

סת', (או כל משקולן אחר שרוצה להגיב), איך אתה מתייחס למשיכות והסקוואטים??
ולכן אלוהים המציא את המושג פריודיזציה.

זה משהו שמשקולנים אוהבים להאמין בו. די משעשע בהתחשב בעובדה שמי שמנצח זה מי שמרים הכי הרבה משקל.
איך תנועות מהירות משפרות תנועות מהירות אצל מישהו עם קצת ניסיון? בוא ננתח רגע במה תלויה היכולת שלך לפתח כוח:

power = (force x distance)/time

המרחק קבוע. את פקטור הזמן אתה כמעט ולא מסוגל לשפר. מה נשאר? טכניקה?
כן, טכניקה תמיד אפשר לשפר, וטכניקה יותר טובה = יותר משקל על המוט.

אם התנועות המהירות עוזרות לך להתחזק, אתה כנראה מתאמן יחסית מתחיל.

ברמה של משקולן מתחיל רוב תשומת הלב אמורה להיות בהנפה ובדחיקה (ובגלל זה הם גם הראשונים באימון) והסקוואטים והמשיכות לא אמורים להתבצע עד כשל.

ולכן אלוהים המציא את המושג פריודיזציה.

.......

ברור. טכניקה תמיד אפשר לשפר. במיוחד אחרי שאתה מתאמן שנה שנתיים והתנועות כבר לא הולכות להשתנות הרבה. כוח לעומת זאת...

ברור. טכניקה תמיד אפשר לשפר. במיוחד אחרי שאתה מתאמן שנה שנתיים והתנועות כבר לא הולכות להשתנות הרבה. כוח לעומת זאת...

כח וטכניקה תמיד הולכים ביחד, וככל שהטכניקה יותר טובה התחזקות תתבטא ביותר משקל בהנפה ובדחיקה.
וכן, טכניקה טובה לוקחת שנים לגבש, וכל דבר קטן שלא נראה הרבה מתבטא במשקל משמעותי ככל שאתה מתקדם, ראית פעם מישהו מרים הרבה משקל עם טכניקה גרועה? (חוץ מהפרסי, הוא מקרה יוצא דופן). אני אקח את זה צעד קדימה ואומר, שים לב שבד''כ מי שזוכה במדליות ומרים הכי הרבה משקל הוא גם הכי טכני.

במקרה, מי שמרים הכי הרבה משקל הוא גם בדרך כלל אחד החזקים. טכניקה מושלמת זה אחלה. אבל מה תעשה עם טכניקה מושלמת וסקוואט 120 קילו? חשבת אולי על למה הפרסי יוצא דופן?

במקרה, מי שמרים הכי הרבה משקל הוא גם בדרך כלל אחד החזקים. טכניקה מושלמת זה אחלה. אבל מה תעשה עם טכניקה מושלמת וסקוואט 120 קילו? חשבת אולי על למה הפרסי יוצא דופן?

מי שמרים הכי הרבה הוא אחד החזקים ואחד הטכניים, כי טכניקה וכח הולכים ביחד. אם יהיה לך טכניקה מושלמת אז לא יהיה לך 120 קילו סקוואט, ואם כן, אז החיים שלך דבש - כל פעם כשתתחזק הטוטאל שלך יגדל.

ותגדיל ראש טיפה, הגישה שלך מתאימה בדיוק למנטליות הישראלית, אולי בטווח הקרוב של השנה - שנתיים לקחת מתאמן משקולן מתחיל ולקרוע לו את הצורה בסקוואטים משיכות (וגם דד ליפט אם ממש בא לך) ייתנו לו טוטאל גבוה מעט יותר ממה שהיה יכול להיות לו אם הוא היה משקיע יותר בטכניקה בזמן שהוא מתחיל , אבל כשמגיעים לרמה מסויימת בה הכח לא משתפר משמעותית מתחילים להיתקע במשקלים ואז כבר את הטכניקה קשה מאוד לשפר ובטח ובטח שלא לתקן וזה במידה והוא לא נפצע בדרך בגלל שאין לו מושג איך להרים וזה גם למה הרמה בארץ לא גבוהה כמו שהיא הייתה יכולה להיות.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית