הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

פשוט וקל

• פותח/ת השרשור
הוא לא המציא כלום, ואל תיקח שום דבר כאמת אחת ברורה. תנסה ותראה איך זה הולך ואם מרגיש לך טוב. אצבעות החוצה וברכיים החוצה בעיקר יפנה לך מקום לבטן להיכנס לפוזיציה יותר טובה.

הסרטונים, מה באים לומר? לצפות בהם?..

היפ דרייב, למה כן ולמה לא?

היפ דרייב זו פשוט טכניקה מסויימת להשתמש בכל מסת השריר של השרשרת האחורית בסקוואט. השרירים יעבדו ככה או ככה, פשוט אם תחשוב בראש לדחוף את המותניים למעלה, סיכוי טוב שתשתמש בהן יותר ביעילות ותרים יותר משקל.

הכול יהיה בסדר,
מה אתה דואג?
אז אריה נרדם מול עדר
עוד יקום אריה שואג
ויטרוף, יטרוף את העולם
יוכיח לכולם
ויוכיח לעצמו
עוד יקום אריה שואג
שימלוך על ממלכתו,
עצמו.

הכול יהיה בסדר,
מה אתה דואג?
אז אריה נרדם מול עדר
עוד יקום אריה שואג
ויטרוף, יטרוף את העולם
יוכיח לכולם
ויוכיח לעצמו
עוד יקום אריה שואג
שימלוך על ממלכתו,
עצמו.
חשבתי שנפטרנו ממך..

• פותח/ת השרשור
הברווזון המכוער עדכן/ה את הלוג ״פשוט וקל״:

עדכון לוג: 30/04/21

בלי יכולת לעדכן בשבועיים האחרונים,
אעדכן דברים חשובים שזכורים לי-
כנראה מהשבוע האחרון.

מקבילים:
כשהגעתי ל27.5 קילו, הצלחתי רק 4 סטים. לא הגעתי לכשל, אבל לא רציתי להגיע לכשל במקבילים.

אימון לאחר מכן החלטתי לעשות שוב 25 קילו ל5×5.
סט ראשון הלך קל. העלתי חזרה ל27.5. עשיתי 3 סטים. קשה. סט אחרון עם 25.

אימון שלישי של השבוע היה עם שרשרת מאולתרת על מגבת מעודנת במקבילים פחות מתאימים עם הגבה מעניינת. 25×5×5. אימון הבא אני מנסה 27.5 קילו, נראה מה, מי, מו ומיאו אם צריך.

סקוואט ודדליפט:
נחתכו המשקלים בעוד הרבה. סקוואט נע בין 30 ל-40 קילו ודדליפט 60. טכניקה, טכניקה, טכניקה.
התדירות יכולה לעלות, לא משהו קבוע, אבל כן רואה וראיתי את עצמי מבצע דדליפט וסקוואט יום אחר יום.

חתירה:
2 אימונים ראשונים של השבוע 55 קילו, אימון שלישי ואחרון העלתי משקל ל58.

עדכונים שמחוץ לתכנית
גריפר:
אמנם גריפר אחר, אך מבחינת נראות ומשקל נראה אותו הדבר.
35 לחיצות של 200lbs(שיא קודם היה 26).
תמיד חש בתרגיל הספציפי הזה התקדמות משמעותית דווקא אחרי מנוחה אבסולוטית(מבחינת תרגיל, לא שריר).

חשבתי לעצמי שיכול היה להיות לי לחיצה אחת של 250lbs, אבל אחרי התאפסות מזכיר לעצמי שאני דווקא שמח שהרגשתי גבר על המשקל הנמוך יותר.

אירובי למינהם:
לא משהו שמודד, לא משהו שתמיד ניתן, אבל כמו שהפתעתי עם הגריפר, תדעו ש:

קיקבוקסינג, ריצות, קפיצות בחבל, הליכות. יצא גם לעשות מכונת חתירה(אולי זה חד פעמי בעצם:s49:).
בריכה נפתחת עוד שבועיים, אבל לא חושב שזה כיוון שחושב להתפתח בו. או ליהנות.
לציין שיצא לי לשחק כדורסל בשבועיים האחרונים זה כבר מוגזם מצידי(😉).

הערות, הארות
כנראה שכשאגיע ל30 קילו מקבילים אזנוח את העניין לתקופה לטובת בנץ. אני חושב שבתוכי אני יודע שזה בגלל שאני רוצה להתקדם. זה קצת לעבוד על עצמי וקצת לא.
ארצה גם לשבור שיא לחזרה, אולי לעשות חזרה אחת עם 40 קילו עליי.

דדליפט הביא אותי בתקופה האחרונה קרוב לעילפון שחוויתי לפני כחודש, מה ששונה הפעם זה שבמקום לתת עוד חזרה אחרי תחושת ה-אני עומד להתעלף אני עוצר אחרי אחת. אחרי כל אחת. עוצר, חש זרם בכל הגוף, וממשיך. מזכיר שזה 60 קילו בלבד, כן?

האור קצת נראה לו, באימון האחרון לא חשתי בכך.

החתירה לדעתי מעט איטית יותר,
עם 55 כי לא שמתי דגש ועם 58 כי פחות יכולתי.
תוהה האם כדאי להשיב אימון ל55 ולנסות לעבוד כמה שיותר מהר, לדעתי זה כלי שיעזור בהמשך, מהירות בחתירה.
אולי בכל תרגיל. אולי כאן יותר מכל תרגיל.

אלו רק מבודדים. העבודה הכבדה ביד קדמית כן גרמה לי לחשוב שאולי כדאי לעבוד כמו פעם, משקל נמוך ומאוד מבוקר וידוע מראש.
ככה או ככה, אלו רק מבודדים. מה שזה לא אומר.

שבת שלום ומבורכת:)

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
המקבילים מכובד מאוד ! 30 קילו זה שליש ממשקל הגוף שלך . אולי שתעבור לבנץ תתחיל בגב לעשות מתח עם משקל : P
הייתי עושה בעבר, אחרי ניתוח ירדו לי המשקלים ואיתם המוטיבציה להמשיך עם תרגיל שדורש ממני המון אנרגיה.
שיא: 32.5 קילו לחזרה
משקל עבודה: 20×3×3 / 17.5×3/4×5

הייתי עושה בעבר, אחרי ניתוח ירדו לי המשקלים ואיתם המוטיבציה להמשיך עם תרגיל שדורש ממני המון אנרגיה.

כן המתח זה אחד התרגילים הכי קשים שיש
היו ימים אה

בעברי הייתי רזה מאוד בין 40 ל50 קילו , ויכלתי כאילו לעשות מתח כמה שאני רוצה עם הוספת משקל , היום כשאני בערך 20 קילו יותר , בקושי מצליח לעשות מתח ועוד בלי תוספת משקל .

אולי עלית במשקל במהלך הזה וזה מה שגרם לכך . אל תשכח שאתה שוקל 90 הגוף שלך מרים 90 קילו גם ללא הוספת משקל , וכן אין ספק זה תרגיל שמתיש ברמות שאין לתאר , אני הרבה פעמים מנסה לחשוב האם בתרגיל מתח של נניח 8 חזרות שמפרק את כל הגוף באמת הגב עובד כלכך חזק או שזה סתם מתיש ואין טעם .

אבל אין מה להגיד זה יהיה מרשים אפילו יותר מהמקבילים ! מחכים לראות מתח עם 30 קילו : P

• פותח/ת השרשור
אני הרבה פעמים מנסה לחשוב האם בתרגיל מתח של נניח 8 חזרות שמפרק את כל הגוף באמת הגב עובד כלכך חזק או שזה סתם מתיש ואין טעם .
מתח זה תרגיל מעולה, הגב עובד מעולה, גם ב5 חזרות עם משקל הייתי מרגיש אותו עובד מעולה.

מתח זה תרגיל מעולה, הגב עובד מעולה, גם ב5 חזרות עם משקל הייתי מרגיש אותו עובד מעולה.

אישית הרגשתי את הגב לכל דבר שהוא לא סינגל
אני חושב שבגלל שאתה נתלה הweighed stretch גורמת לך להרגיש את זה ממש טוב

לחזרה אחת זה לא כזה משפיע כי בחזרה אחת אני אישית עושה אותה די מהר, אולי אם הייתי עושה מדד האנג מוחלט ורק אז הייתי מרגיש גם בסינגל

• פותח/ת השרשור
אישית הרגשתי את הגב לכל דבר שהוא לא סינגל
אני חושב שבגלל שאתה נתלה הweighed stretch גורמת לך להרגיש את זה ממש טוב

לחזרה אחת זה לא כזה משפיע כי בחזרה אחת אני אישית עושה אותה די מהר, אולי אם הייתי עושה מדד האנג מוחלט ורק אז הייתי מרגיש גם בסינגל
למה בנץ' חזרה אחת אתה מרגיש כמו 5?..

• פותח/ת השרשור
הברווזון המכוער עדכן/ה את הלוג ״פשוט וקל״:

עדכון לוג: 08/05/21

יום ראשון
מקבילים: 27.5×5×5
חתירה: 57.5×5×5
דדליפט וסקוואט - 40-80 - טכניקה
*סטריקט בייספ קארל - 10 כל צד(3×10)

יום שלישי
מקבילים: אותו דבר
חתירה: אותו דבר
סקוואט: 2×40 + 2×60
דדליפט: 3×60 + תחרות?
התחלתי לטפס עם בחור מהמכון משקלים,
שנינו בלי מגנזיום או חגורה. אני החלטתי גם לעבוד בלי אחיזה משולבת. הוא הגיע ל-170 ואני ל-150. לא רציתי לנסות יותר. הוא נכשל 180.

יום רביעי
שיעור ספינינג. היה קשה מאוד במנחים מסוימים שהמדריך הנחה, לפעמים עבדתי מעט שונה(לקלילות).

יום שישי
מקבילים: מ"ג 3×15
מתח אוסטרלי: 3×10

שבוע הבא 30 קילו מקבילים סוף סוף. בלי נדר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

מזה מתח אוסטרלי ?
ויש משמעות למקבילים 3 * 15 שאתה מסוגל לעשות עם 27.5 קילו עלייך ל5 ? בגדול בחישוב כאילו נפח הרמת יותר אבל אתה מרגיש קושי?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית