מי שמרים הכי הרבה הוא אחד החזקים ואחד הטכניים, כי טכניקה וכח הולכים ביחד. אם יהיה לך טכניקה מושלמת אז לא יהיה לך 120 קילו סקוואט, ואם כן, אז החיים שלך דבש - כל פעם כשתתחזק הטוטאל שלך יגדל.
ותגדיל ראש טיפה, הגישה שלך מתאימה בדיוק למנטליות הישראלית, אולי בטווח הקרוב של השנה - שנתיים לקחת מתאמן משקולן מתחיל ולקרוע לו את הצורה בסקוואטים משיכות (וגם דד ליפט אם ממש בא לך) ייתנו לו טוטאל גבוה מעט יותר ממה שהיה יכול להיות לו אם הוא היה משקיע יותר בטכניקה בזמן שהוא מתחיל , אבל כשמגיעים לרמה מסויימת בה הכח לא משתפר משמעותית מתחילים להיתקע במשקלים ואז כבר את הטכניקה קשה מאוד לשפר ובטח ובטח שלא לתקן וזה במידה והוא לא נפצע בדרך בגלל שאין לו מושג איך להרים וזה גם למה הרמה בארץ לא גבוהה כמו שהיא הייתה יכולה להיות.
זאת לא הגישה שלי. זאת הגישה שלך אחרי שמחליפים מקומות בין המילים כוח לטכניקה.
הגישה שלי היא שאתה תמיד צריך להתחזק בסקוואט ודדליפט. תמיד זה אומר התקדמות לינארית כמו שצריך, ולעשות תוך כדי מספיק דחיקות והנפות כדי לעבוד על הטכניקה שלך בזמן הזה.
הגישה של לעבוד על דחיקות והנפות, ולשפר קצת את הכוח פה ושם אם צריך היא לא הגיונית ודי דפוקה.
אני מוכן לשים כסף על זה שאם נקח את יאיר, ותוך חודשיים בהם הוא יעשה טקסס מת'וד עד שהוא מגיע לסקוואט 150kg x 5, הוא ישבור לא מעט שיאים. ואם הוא לא ישבור אותם תוך כדי, אז מיד אחרי התוכנית.