הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

המסע לרבע טון דדליפט

טוב אז מה שיש לי בכתף זה יותר רציני ממה שחשבתי ולא עבר ביומיים של קרח ועיסוי עם משחות
אני כרגע לא יודע מה לעשות ואיך להמשיך באימונים עם זה , לדעתי זה נובע מהוצאה לא טובה של המוט מהראק (שימוש בכתפיים) או מנח לא טוב של המוט על השכמות

אז היום ניסיתי סקוואט וכאב שוב עוד מהחימום , למרות שעשיתי חימום ממש טוב במיוחד לכתפיים , בשיא הטמטום שלי לא ויתרתי ונכנסתי לסט אחד עבודה של סקוואט למרות הכאב , לא רציתי לוותר על הסקוואט , אגו מטומטם

אימון מספר 49 , A :

Squat - 1x5 112.5kg הסקוואט עצמו היה קליל אבל הכתף כאבה בטירוף , החלטתי להפסיק ולהוציא עצבים בדדליפט

Pause bench press - 5F.5F.4F 70kg לא הלך לי היום בבנצ' , הכתף לא כאבה בבנצ' בכלל

Deadlift - 1x5 145kg PR טכניקה לא משהו , אבל הישג מבחינתי שהעלה לי חיוך ומוטיבציה אחרי האימון החרא , היה קשה בטירוף לא האמנתי שחזרות 4-5 יינעלו

Hardness - לא רוצה לדבר על זה , בד"כ הרמת קושי נקבעת בעיקר ע"י הסקוואט אבל עכשיו אין לי אותו

@moo
@DarY @^pala @Psycho הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין הכתף והמלצות מה לעשות עם זה

סרטון פאוז בנצ' סט שני , אשמח לביקורת על טכניקה :

סרטון של הדדליפט , חבל שהרמקול של מי שצילם לי לא עבד , הייתם חייבים לשמוע את המלחמה והצעקות שהיו שמה , ואת הכפיים של כולם בסוף שהביא לי המון מוטיבציה , ואת השטויות והקנאה של המאמן שהביא לי עוד יותר מוטיבציה :

נערך לאחרונה:
לא יודע מה להגיד בקשר לכתף.
על הדדליפט אסתכל כשאגיע הביתה. דדליפט נראה בסדר לדעתי.

תרחיב אחיזה בסקוואט [עדיין לשמור על כיווץ שכמות], עד שהלחץ מתמוגג.
דדליפט לא אהבתי במיוחד, שינית את גובה החגורה, ואחרי סקוואט יחסית קל אתה אמור להיות הרבה יותר רענן ומרוכז בטכניקה.

תרחיב אחיזה בסקוואט [עדיין לשמור על כיווץ שכמות], עד שהלחץ מתמוגג.
דדליפט לא אהבתי במיוחד, שינית את גובה החגורה, ואחרי סקוואט יחסית קל אתה אמור להיות הרבה יותר רענן ומרוכז בטכניקה.

האחזיה שלי בסקוואט די רחבה , זרת בטבעת ...
דדליפט לא אהבת מבחינת טכניקה ? כי אני יודע שזוועה ...
המיקום של החגורה הפעם היה נמוך מדי אתה מתכוון ?

------------------------------

עדכון מהיום (חמישי) :

הכאבים לא הורגשו בפעילות יומיומית , אבל כן הרגשתי עקיצות קטנות בשינה כשממש מתחתי/סובבתי את הכתף תוך כדי שאני מנסה להרדם
הייתי בטוח שהם עברו לגמרי והחלטתי להתאמן כרגיל

אימון מספר 50 , B :

Squat - 3x5 112.5 מבחינת רמת קושי היה די קל , טכניקה הרגשיה בסדר גמור ללא גוד מורנינג , עבדתי על להוציא את המוט בלי הכתפיים , נטו ליישר ברכיים ורק אז לקחת את הצעד אחורה .
שיניתי אחיזה ל tumbes in , מבחינת הכתף זה מרגיש הרבה יותר טוב , הכאבים הוקלו מאוד באחיזה הזו , אבל עדיין יש בצבוצים של כאב בכתף , לא משהו שהפריע לי לסיים את הסטים של הסקוואט , אבל עדיין די מפחיד
מבחינת פרק כף היד הרגשתי שהאחיזה הזו ממש לוחצת עליו והרגיש לא הכי נוח בעולם , אני חושב שהגיע הזמן לקנות רצועות לשורש כף היד אם אני מתכוון להמשיך ככה ...
בכל מקרה אני הולך לרופא בראשון , לראות אם זה משהו רציני , עד אז ממשיך עם המשחה והקרח בתקווה שיעבור , כרגע לפי התכנון אני מתקדם בסקואט הבא

Military press - 5F,4F,3F 52.5kg לא הולך לי בפרס , נלחמתי ממש חזק ונכנסתי ברייג' לכל סט , כל חזרה הייתה מלחמה , פשוט לא הולך לי בלחיצות , ואני כן עולה במשקל גוף כמו שצריך

Chin ups - 5,5,5F bw+15kg PR קשה מאוד , אתקדם אימון הבא למרות הכשל

Hardness - 8

Fuck me , and fuck my shoulder

לא ראיתי צורך לצלם את הסקוואט כיוון שמבחינה טכנית זה היה נראה בסדר גמור
צילמתי את הפרס , בעיקר כדי לתעד את המלחמה שהלכה שמה

זה מהסט השני , תראו את חזרות 3,4 איזה מלחמה , זה הרגיש כאילו אני דוחק קיר וזה לא רוצה לזוז למעלה

אימון מספר 51 , A :

Squat - 3x5 115kg מרגיש שהכתף מתחילה להחלים , הכאבים הולכים ונחלשים מאימון לאימון , היה די קל וטכניקה טובה

Pause bench press - 5,5,5F 70kg היה ממש קרוב , נתתי דגש מאוד חזק על הלג דרייב הפעם , אני מעלה ל72.5

Deadlift - 1x5F 150kg PR היה מאוד קשה , חזרה ראשונה עלתה בקלות וכל השאר היו קשות , בעיקר מנטלית , עבדתי על טכניקה חדשה עם ראש למטה ובלי מראה , החמישית התנתקה אך לא ננעלה , הגיע הזמן לחתוך בהתקדמות של הדדליפט וגם הוא יעלה ב2.5 מעכשיו

Hardness - 8 טקסס אני בדרך !

לצערי הסרטוןו של הדדליפט לא נשלח אליי , הוא צולם ע"י אחד המתאמנים שאמר שישלח לי וכנראה שכח , אני אנסה כמה שאני יכול להשיג את המספר שלו כדי להעלות את הסרטון

אנשים תתחילו להפנים דבר אחד חשוב מאוד בדדליפט, לא משנה מה תעשו, המוט יתנתק מהרצפה רק עם הכתף נמצאת לפניו.
אם הכתף שלך כבר בסטאפ נמצאת מאחורי או מעל המוט, אל תצפה לטכניקה נכונה.
בין אם זה האגן שמזנק כדי "להעביר" את הכתף קדימה לבין אם הגב עליון מתעגל מאותה הסיבה.

אנשים תתחילו להפנים דבר אחד חשוב מאוד בדדליפט, לא משנה מה תעשו, המוט יתנתק מהרצפה רק עם הכתף נמצאת לפניו.
בין אם זה האגן שמזנק כדי "להעביר" את הכתף קדימה לבין אם הגב עליון מתעגל מאותה הסיבה.

קיבלתי כבר תגובה על זה , כנראה אני יושב אחורה יותר מדי שזה גורם לכתפיים להיות מעל/לפני המוט
אני אעבוד על זה , תודה על הביקורת

עשית את זה באמת כמו שצריך בסט אפ ובאמת הגב שלך פלס אבל בשנייה שאתה מנתק את המוט אתה מוותר על זה לגמרי והגב מתעגל

עשית את זה באמת כמו שצריך בסט אפ ובאמת הגב שלך פלס אבל בשנייה שאתה מנתק את המוט אתה מוותר על זה לגמרי והגב מתעגל

שמתי לב שהסט אפ נראה מושלם אבל הניתוק נראה זוועה
יש לי הרבה פאקים בטכניקה , אני צריך לעבוד על זה
זה שאני ״מוותר״ על זה , זה לא מרצון , שמתי לב שפשוט אוטומטית הראש והסנטר עולים למעלה ..

שמתי לב שהסט אפ נראה מושלם אבל הניתוק נראה זוועה
יש לי הרבה פאקים בטכניקה , אני צריך לעבוד על זה
זה שאני ״מוותר״ על זה , זה לא מרצון , שמתי לב שפשוט אוטומטית הראש והסנטר עולים למעלה ..
אז תשים יותר דגש למודעות לזה... כמובן שהחל מהחימומים

אימון מספר 52 , B :

Squat - 2x5 95kg התאוששות (ללא) , לא אשקר ואגיד שהיה קל בצורה מפחידה , היה נחמד , נתתי דגש חזק על טכניקה שהייתי מאוד מבסוט עליה , פתחתי ברכיים כמו שצריך , ממש נהנתי לעבוד על הטכניקה בסקוואט היום , מקווה שאיישם גם במשקלי עבודה

Military press - 5,4F,4 52.5kg PR לא זז הפרס , בחזרה החמישית היה רעידות בפנים , נהייתי אדום מהוולסבה , כל הגוף רועד , וקצת איבדתי כיווץ בנעילה , הסטים האחרונים היו פח , כל חזרה אחרונה הייתה מלחמה שאין כמוה , טוב נו לפחות שיא ל5 חזרות

Chin ups - 5,4,3 bw+16.25kg
PR סיימתי כל סט עם הלשון בחוץ

Hardness - 9 מתחיל לאבד את ההתקדמות מאימון לאימון בכל התרגילים , אימון אחרון לשבוע זה

עקב זה שכל אימון אני מקבל חוות דעת מהמבינים של המכון , החלטתי לפתוח פינה שנקראת "פינת המשפט המטומטם" , היו מאות ואפילו אלפי כאלה בכל תקופת הליפטינג שלי , הבולטים שבהם הם :

"למה אתה מרים משקלים שכאלה ? מה אתה חושב שאתה גבר? "

"גיל 30 אתה תהיה נכה"
"מה זה שווה אם אתה עובד בטווח של 1-5 חזרות , בטווחים של 8-10 חזרות אתה לא תשרוד כי אתה רגיל לטווח קטן"
"אתה מושפע שאתה מרים כבד"
"אתה סתם מבזבז את הזמן שלך במכון"
"מה זה שווה אם אתה מרים הרבה אבל חלש במכות"

יש עוד מלא , כל אימון תקבלו עדכון חי מאחד המשפטים שנזרקו לעברי היום
היום למשל היה " מה זה שווה אם יש לך רגליים גדולות , הכי חשוב זה הידיים"
אני לא צוחק וזה אמיתי הכל

חחחחחח
לא אז אם תרים משקלים של 5 קילו אתה תהיה גבר חח
ועלק ידיים גדולות יותר חשוב מרגליים .. מאוד מצחיק !
לי באופן אישי לא אמרו אף פעם דברים כאלה

ותמשיך בדרך שלך כל הכבוד !!

מצטער שזה לא קשור לנושא בר(עוקב אחרי הלוג שלך דרך ואגב ובאמת אחלה התקדמות ואחלה לוג)
אבל זה תקף גם לסומו שהכתף צריכה להיות לפני המוט?

מצטער שזה לא קשור לנושא בר(עוקב אחרי הלוג שלך דרך ואגב ובאמת אחלה התקדמות ואחלה לוג)
אבל זה תקף גם לסומו שהכתף צריכה להיות לפני המוט?
אני לא יודע איך עובדים המנופים בדדליפט ככה שזה דבר שאשאיר לגדולים ממני לענות.
אני משער שכן.

חחחחחח
לא אז אם תרים משקלים של 5 קילו אתה תהיה גבר חח
ועלק ידיים גדולות יותר חשוב מרגליים .. מאוד מצחיק !
לי באופן אישי לא אמרו אף פעם דברים כאלה

ותמשיך בדרך שלך כל הכבוד !!

אני לא צוחק , ככה זה שהרמה של מכוני הכושר בישראל על הפנים , והספורט הכל כך מהנה שנקרא פאוורליפטינג לא מוכר בכלל בקרב אנשים

לדעתי תשקול לשנות מתכונת ללחיצות.

לא חושב שזה נחוץ , ממילא אני עובר לטקסס בקרוב , עד אז אשאר כמו שאני , הפרס עושה יותר בעיות מהבנצ' שמתקדם מדי פעם לפחות ...
שאתקע בדדליפט אתחיל טקסס בעזרת השם , מקווה שזה יהיה בסוכות

בתור אחד שלא רואים עליו שהוא מתאמן, הם צודקים.

לא הם לא
באמת שאני מעדיף את הגוף שלי (שאגב לא שונה משלך מבחינת יחס פלג גוף עליון לתחתון) מאשר להיות יד 45 על רגל שהשוק והארבע ראשי אותו דבר

לא חושב שזה נחוץ , ממילא אני עובר לטקסס בקרוב , עד אז אשאר כמו שאני , הפרס עושה יותר בעיות מהבנצ' שמתקדם מדי פעם לפחות ...
שאתקע בדדליפט אתחיל טקסס בעזרת השם , מקווה שזה יהיה בסוכות
אני כבר מת לעבור לטקסס אבל הסקוואט תקוע מאחור:wallbash:

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית