הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

The road to a big(ger) total

אתה קצת קופץ למסקנות. הרעיון של לסמוך על המאמן ולעשות מה שהוא אומר זה חלק מהעניין של להתאמן תחת השגחה/הדרכה של מאמן. בשביל מה צריך מאמן אם אין כוונה להקשיב לו?

זה שבנוסף ללוג של האימון אני לא מפרסם פה גם פרוטוקול של כל השיחות שלי עם המאמן לא אומר שאני לא מדבר איתו על הדברים האלה 😃

המשמעות תשתנה מין הסתם בהתאם למה בכלל כל אחד עושה באימון. המשמעות מבחינתי היא קצת פחות נפח בתרגילי הכוח (אבל שמירה +- על המשקלים) קצת פחות נפח ועצימות בהנפות ובלי קלינים כבדים.

המניעים אצלי מאוד פשוטים - זה מה שהמאמן אומר אז זה מה שאני עושה. אני לא יודע מה התכנון שלו לגבי השבועות הקרובים (ככה שאני לא יכול להגיד חד משמעית מה הסיבה לשבוע הקל) אבל אני כן יודע שאני זקוק לו 😃 אם משקלים שלא אמורים להוות אתגר מתחילים להרגיש מאוד כבדים זה כנראה אומר שהגיע הזמן לקצת backing off.

אם אתה לא מצליח להתקרב למטרות שלך אז לא בטוח שדווקא שבוע קל הוא הפתרון (למרות שבד"כ זה לא יזיק). במה נתקעת?

אני עובד TM כבר כמה חודשים, ומאוד מבסוט בסה"כ.
בלי/עם קשר לכך שאני כבר די מבוגר, זו התוכנית הראשונה שהצלחתי לעלות איתה במשקלי עבודה, אבל בעשרה ימים האחרונים אני מרגיש מאוד דומה לדברים שהדגשתי מהמילים שלך. לא מצליח לשפר באימון עצימות, ואימון הנפח לחלוטין לא זז. *לא יכול להאשים מנוחה/תזונה*
אגב, תוכניות מהסוג של TM אמורות 'להסתיים' לפי איזשהו סימן/מועד, או שממשיכים עד בכלל?

עמרימרג, ש לך לא מעט אפשרויות כדי להמשיך להתקדם. לא חייב לקחת הפסקה. לגבי הסיום זו שאלה יפה. בעיקרון זה אמור להסתיים כשאתה לא יכול להמשיך עם התקדמות משבוע לשבוע, והגורם לזה הוא רמת העומס הנדרשת לגרום להתקדמות ויכולת ההתאוששות, ולא משהו שולי כמו תזונה לקויה או שינה לקויה או תכנון גרוע. גם במקרה הזה מאמן משחק תפקיד חשוב.

יכולות להיות כל מיני סיבות לעניין, בלי לוג ואולי גם סרטונים של הביצוע בחלק מהתרגילים קשה לתת עצות טובות.
אחרי ההסתייגויות האלה, אני חושב שמה שהייתי עושה במצבך, זה בשלב הראשון
[*] מוריד בין 10% ל10 קילו מהמשקלים באימון נפח ומנסה ללכת לPR באימון העצימות שאחריו. אם זה עובד, תמשיך משם עם ההתקדמות הרגילה. בהנחה ועובדים למקסימום רק פעם בשבוע, יותר סביר שזה אימון הנפח שגומר אותך מאימון העצימות. אם זה לא עובד, נחשוב משם מה הלאה.

[*] פה כמו שאלכס אמר נכנס השיקול דעת של המאמן, או במקרה הזה שלך - אם אתה מרגיש ממש גמור (או אם האימון האחרון שלך היה האימון נפח) יכול להיות שכדאי לעשות שני אימונים קלים לפני שעושים את האימון נפח הקל יחסית. לי 2-4 סטים של זוגות ב80% בערך נתנו תוצאות טובות בעבר.

תודה רבה לשניכם. עצות זהב.
וזה בדיוק זה כנראה, פשוט לא מצליח להתאושש בין אימון לאימון.
סט', מאחר ואין לי מאמן אישי (בקושי אשתי מסתדרת איתי) אני אנסה את מה שהמלצת ואם לא יילך - תצטרך לחזור לשולחן השירטוטים : ))

יש קטע כזה של המשקולנים פה ש"מה שהמאמן אומר אני עושה".לא חשוב לכם לדעת למה המאמן אומר לכם לעשות מה שהוא אומר?

כי אותו מאמן הוא לא בדיוק המדריך הטיפוסי שלך בחד"כ.
מה גם שמי שכותב את זה הם לא לגמרי ללא הבנה בתחום...

תודה רבה לשניכם. עצות זהב.
וזה בדיוק זה כנראה, פשוט לא מצליח להתאושש בין אימון לאימון.
סט', מאחר ואין לי מאמן אישי (בקושי אשתי מסתדרת איתי) אני אנסה את מה שהמלצת ואם לא יילך - תצטרך לחזור לשולחן השירטוטים : ))

איך נראית התוכנית שלך? בזמנו, ביום אחרי האימון נפח וביום של האימון הקל הרגשתי די חרא, אבל ביום שאחרי האימון הקל כבר התחלתי להרגיש הרבה הרבה יותר טוב.

1.12.09

הנפות מארגזים:
המון סטים עם 40-50 קילו
3 זוגות עם 60
2*2*70
1*75
1*75

קלין ודחיקה:
4 סינגלים עם 75
4 סינגלים עם 85

משיכות הנפה, 5 שניות למעלה 5 שניות למטה:
5 שלישיות עם 40

פרונט סקוואט:
3*3*90
3 זוגות עם 100
2*105

איך נראית התוכנית שלך? בזמנו, ביום אחרי האימון נפח וביום של האימון הקל הרגשתי די חרא, אבל ביום שאחרי האימון הקל כבר התחלתי להרגיש הרבה הרבה יותר טוב.

לא נעים לי 'להשתמש' ככה בלוג שלך... ממש בקצרה:
יום נפח - חמש X חמישה של סקוואט, פרס, מתח (לחזרות מקס.)
יום התאוששות - שש X שלושה של בנצ' (דאמבלס), לאנג'ים, DL*
יום עצימות - אחת X אחד של סקוואט, פרס, מתח. + שני סטים backoff לשמונה בערך.

* DL חדש עבורי. קודם לכן היה BOR ביום הזה. והבנצ' והפרס החליפו מיקום בתוכנית.
** ניסיתי לשפר שיאים פעמיים בשבוע (בשני הימים הקיצוניים).
*** לפעמים מוסיף שני סטים קורלס + שניים דיפס ביום התאוששות

1. למה ה-DL ביום של ההתאוששות?
2. אתה הולך על 1RM כל שבוע ביום של העצימות??
3. אני מקווה שבבנץ' זה שלושה סטים של שש, ולא ההפך.
4. למה לעזאזל לאנג'ים?
5. משקלים?

1.
למה ה-DL ביום של ההתאוששות? תרגיל חדש עבורי (שאני מנסה בעצם רק לבדוק) + אני מעונין להתמקד במתח כתרגיל ראשי.
2. אתה הולך על 1RM כל שבוע ביום של העצימות?? טעות סופר. התכוונתי לסט אחד X שלוש חזרות.
3. אני מקווה שבבנץ' זה שלושה סטים של שש, ולא ההפך. יפ
4. למה לעזאזל לאנג'ים? מה יותר טוב כתרגיל עזר לסקוואט, ושאינו סקוואט בתצורה כלשהי?
5. משקלים? אין לי כוונה להעלות לכאן סרטונים

ראה לעיל ותודה

לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. לא חשבתי על DL כתרגיל עזר, אלא פשוט החלטתי שהגיע הזמן לראות מה זה הדבר הזה... ואני מאוד אוהב מתח. אתה מציע לוותר עליו לגמרי לטובת DL?

לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. לא חשבתי על DL כתרגיל עזר, אלא פשוט החלטתי שהגיע הזמן לראות מה זה הדבר הזה... ואני מאוד אוהב מתח. אתה מציע לוותר עליו לגמרי לטובת DL?
למה לוותר? תעשה גם מתח וגם דדליפט.
הגוף שלך יתחזק מלעשות דדליפט כרגע, אין צורך להוסיף תרגיל עזר לסקוואט כי הדדליפט יעזור לסקוואט (זוקפי הגב, תחת,המסטרינגס,קוואדריספס - נשמע כמו שרירים שעובדים גם בסקוואט, רק שבדדליפט אתה מעמיס עליהם יותר משקל בחלוקת עומסים אחרת).

למה לוותר? תעשה גם מתח וגם דדליפט.
הגוף שלך יתחזק מלעשות דדליפט כרגע, אין צורך להוסיף תרגיל עזר לסקוואט כי הדדליפט יעזור לסקוואט (זוקפי הגב, תחת,המסטרינגס,קוואדריספס - נשמע כמו שרירים שעובדים גם בסקוואט, רק שבדדליפט אתה מעמיס עליהם יותר משקל בחלוקת עומסים אחרת).

הבנתי. לוותר על הלאנג' ולהתמקד יותר בדדליפט...מודה שיש בזה הגיון : )
תודה רבה

אתה יכול לעשות ביום התאוששות סקוואט קל או פרונט סקוואט, במקום הלאנג'ים.
וסט אחד של דדליפט, אני חושב שגם עדיף להעביר אותו לאימון האחרון כדי שהאימון האמצעי יהיה באמת להתאוששות.

נערך לאחרונה:
מסכים עם מה שנאמר - להעביר את הדדליפט ליום עצימות יגרום ליום הקל להיות באמת יום התאוששות ויביא אותך במצב טוב יותר ליום העצימות. לגבי הלאנג'ים וכו', אין לי נסיון איתם, אבל אני כן יכול להגיד שפרונט סקוואט זה תרגיל שכמעט לכל אחד שווה לעשות.

מסכים עם מה שנאמר - להעביר את הדדליפט ליום עצימות יגרום ליום הקל להיות באמת יום התאוששות ויביא אותך במצב טוב יותר ליום העצימות. לגבי הלאנג'ים וכו', אין לי נסיון איתם, אבל אני כן יכול להגיד שפרונט סקוואט זה תרגיל שכמעט לכל אחד שווה לעשות.

ואז אני מקבל יום עצימות עם סקוואט, דדליפט, מתח, ופרס. זה לא עמוס מידי?

לא. ככה זה אמור להיות, חוץ מהמתח. למה שתעשה 1RM בזה?

אגב, לאנג'ים זה תרגיל מסריח בתור תרגיל עזר לסקוואט. אם כבר, לך על פרונט סקואט.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית