∞ Road to

∞ Road to

Ok... אני אגש למרוח קצת פניסטיל על העקיצה... 😃
ונניח היית נדרש להסביר את עצמך?
את שיטת האימונים? קטונתי, צריך לשאול את אד קואן
אבל בעקרון, כדי להגיע לפיק, מצאו שצריך להתנסות גם בנפח וגם בעצימות, הגיוני הראשון לפני השני

אני מסכים. זה המגרש הביתי שלי...
מה הכוונה על עליית עצימות? אני מבצע אימון סינגלים אחת לחודש (או יותר), 5x3 (כלומר שלשות). אין לי מתודולוגיית אימון מובנית שבה אני מבצע דאבל/סינגל כאימון מובנה.
(שוב, אני לא מתווכח או מזלזל בשיטת האימון)

חבל, אתה מפסיד חלק משמעותי ממה שאתה בונה בנפח.

סקוואט
187x5
202x5
220x5
245x4 Pr

עוד לפני האימון צד ימין בגב התחתון היה תפוס, בחיבור. שכבתי על הגב בין הסטים שירגע. הטכניקה היום היתה מפוזרת, כנראה בגלל זה, אז קיצצתי סט. פה נגמר פנדליי ואתחיל העלאה הדרגתית בעצימות, עם רצועות בסקוואט.

סה"כ אימון טוב יחסית, לא נפצעתי ( @Rhino קיבל את הקארמה הרעה יומית)

חבל, אתה מפסיד חלק משמעותי ממה שאתה בונה בנפח.
אני מרגיש שאני משתפר ב-RM1/2 בביצוע של אימוני נפח/עצימות עם 5X5/5X3 יותר מאשר אילו הייתי מבצע רק סינגלים/דאבלים.

אני מרגיש שאני משתפר ב-RM1/2 בביצוע של אימוני נפח/עצימות עם 5X5/5X3 יותר מאשר אילו הייתי מבצע רק סינגלים/דאבלים.
אין ספק שתקופת נפח בונה פוטנציאל, ותקופת עצימות גורמת למימוש הפוטנציאל הזה והתחזקות טמפורלית. אבל אם אדם מעוניין להתחרות, הוא צריך להיות מנוסה גם בחזרות נמוכות ומשקל גבוה. לדעתי יחס באיזור 70/30 (בתקופות מובהקות) לטובת נפח בתקופת החיים של אדם זה אידיאלי לכוח.

אתה הייטר

בזה אתה צודק, אבל אני לא הייטר...
אני הייייייייייייייייייייייייטטטטטרררררררררררר כי זה היה הייטינג רציני, לא החרא הרך והנחמד שאתם עושים פה.

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שאם אחרי תקופה של נפח אתה לא עובר לתקופה של חזרות נמוכות יותר, אתה מפסיד ב-1RM.

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שאם אחרי תקופה של נפח אתה לא עובר לתקופה של חזרות נמוכות יותר, אתה מפסיד ב-1RM.
השאלה האם 5X3 לא מספיק עצים...
ביום בו אני מנסה PR או סתם סינגלים אני עובד מתחילת אימון הבנץ' במתכונת סינגל/דאבל. זה קורה פשוט אחת לחודש-חודשיים.

השאלה האם 5X3 לא מספיק עצים...
ביום בו אני מנסה PR או סתם סינגלים אני עובד מתחילת אימון הבנץ' במתכונת סינגל/דאבל. זה קורה פשוט אחת לחודש-חודשיים.

לדעתי לא. אם המטרה שלך היא משקלים מקסימליים, אתה צריך להתאמן גם עם משקלים מקסימליים. אם הנפח מתוכנן, גם העצימות צריכה להיות מתוכננת, לא אחת לחודש-חודשיים.

לדעתי לא. אם המטרה שלך היא משקלים מקסימליים, אתה צריך להתאמן גם עם משקלים מקסימליים. אם הנפח מתוכנן, גם העצימות צריכה להיות מתוכננת, לא אחת לחודש-חודשיים.

אלכס, איפה אני יכול לקרוא על זה לעומק יותר?
לא מזמן עלתה לי השאלה האם נפח "אינסופי" לא יחזק אותי יותר בתיאוריה, כי הרי הנפח הוא מה שגורם לנו "להתחזק", וממך אני מבין שעצימות היא משהו בגדר חובה בתהליך...
למה נפח לבד לא מספיק?
אשמח אם תוכל להרחיב או להפנות אותי למקורות המתאימים 😃

עקב ימין של טיפה מתרומם לפעמיים, בסט של ה220 זה היה מאוד בולט.

תנסה להסביר את עצמך קצת יותר טוב. הרי גם ביצוע של סינגלים אחת לחודש יכול להיות מתוכנן... אתה קורא לסינגלים/דאבלים עצימות. כשאני מבצע שלשות, העצימות גבוהה. השאלה היא האם יש ערך לסינגל למעט ההתנסות הטכנית שברור למדי שהיא שונה מאוד.

אלכס, איפה אני יכול לקרוא על זה לעומק יותר?
לא מזמן עלתה לי השאלה האם נפח "אינסופי" לא יחזק אותי יותר בתיאוריה, כי הרי הנפח הוא מה שגורם לנו "להתחזק", וממך אני מבין שעצימות היא משהו בגדר חובה בתהליך...
למה נפח לבד לא מספיק?
אשמח אם תוכל להרחיב או להפנות אותי למקורות המתאימים 😃

לעשות סטים של 5, ולהלחם במשקל מקסימלי זה שני דברים שונים. אתה חייב ללמוד להלחם במשקל כבד כדי להיות טוב בזה, וסטים של נפח לא משיגים את זה.
תנסה להסביר את עצמך קצת יותר טוב. הרי גם ביצוע של סינגלים אחת לחודש יכול להיות מתוכנן... אתה קורא לסינגלים/דאבלים עצימות. כשאני מבצע שלשות, העצימות גבוהה. השאלה היא האם יש ערך לסינגל למעט ההתנסות הטכנית שברור למדי שהיא שונה מאוד.

אולי פשוט תפרט איך התוכנית שלך נראית?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית